ERDON Helyi hírek

2014.06.18. 20:40

Magyarországi kirándulók Érsemjénben

Az elmúlt hetekben több csoport is meglátogatta Érsemjén községet, egy irodalmi-történelmi utazás egyik állomásaként.

Az elmúlt hetekben több csoport is meglátogatta Érsemjén községet, egy irodalmi-történelmi utazás egyik állomásaként.

Az első csoport Hatvanból érkezett, az egyik állomása volt a község annak az irodalmi, történelmi utazásnak, amelyet egy pályázat révén nyertek meg. A magyar irodalom jeles személyiségeihez fűződő településeken tettek látogatást, melyből kihagyhatatlan volt Kazinczy Ferenc és Fráter Lóránd emlékeit őrző múzeum. A múzeumlátogatás után a szoborparkban is lerótták kegyeletüket. Az utazásuk a nagykárolyi Károlyi kastélyban folytatódott, illetve úti céljuk volt még Sződemeter is.

Ajándékot is hoztak

A második csoport Veszprémből érkezett, ugyancsak egy emlékeinket felelevenítő utazás keretében. A múzeum, a parkok látogatása mellett az iskolában is megfordultak, ahol ajándékokat is hagytak a vendégek: tanszercsomagot adományoztak az iskolának, melyben sok hasznos könyv és más segédeszközök találhatóak. A községünket látogató csoportok örültek a lehetőségnek, elmondták, hogy mennyire megtisztelő számukra az, hogy a közös múltunkba egy újabb bepillantást nyerhettek. Büszkeség az a látogatóknak és községüknek is egyaránt, hogy az emlékek élnek és mindig vannak olyanok akik fel akarják azt eleveníteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!