ERDON Helyi hírek

2014.06.30. 21:16

Fúvószenekarok parádéja lesz

Nagyvárad- Július 5-8. között, naponta 19-21 óra között a nagyváradi Holnaposok-szoborcsoportnál ismét megszervezik a Parádé fesztivált helyi és magyarországi fúvószenekaroknak a részvételével.

Nagyvárad- Július 5-8. között, naponta 19-21 óra között a nagyváradi Holnaposok-szoborcsoportnál ismét megszervezik a Parádé fesztivált helyi és magyarországi fúvószenekaroknak a részvételével.

A részleteket hétfőn a szervezők- Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke, Székely István klarinétművész, egyetemi tanár, a Városi Fúvószenekar vezetője és Fehér Tamás, a Nagyváradi Magyar Ifjúsági Szervezet (NAMISZ) elnöke- ismertették a Sas-palotabeli székházban. Többek közt beszéltek arról, hogy az esemény fő motorja a négy évvel ezelőtt alakult Városi Fúvószenekar, mely az elmúlt időszakban szép sikereket ért el, hiszen például amellett, hogy tavaly decemberben megkapta a Koncert-fúvószenekarok Világszövetségének (WASBE) Arany-szint minősítését C-kategóriában, múlt héten első díjat kapott a szerbiai Nagybecskereken zajlott nemzetközi fesztiválon.

A július 5-8. között naponta 19-21 óra között A Holnaposok-szoborcsoportnál lebonyolítandó II. Parádé fesztiválra meghívták a váradi Dixi Wind Bandet, a Varázsfuvola kvartettet, a Stadler klarinétegyüttest, a Presto Brass rézfúvós zenekart és a Red Fiction dzsessz bandát, valamint a kecskeméti Gregus Tárogató Kvartettet és a győri Magyar Klarinét Együttest. A zárónapon az Orosz János karmester által vezényelt váradi Városi Fúvószenekar fog koncertezni, mely másnap, július 9-én, szerdán részt vesz majd Debrecenben a WASBE-világkonferencián, melyen a szakma krémje kapott meghívót nem csupán Európából, hanem Ázsiából, Amerikából és Ausztráliából is.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!