ERDON Helyi hírek

2014.05.07. 12:29

Összetett program a természetben

Fiataloknak, gyerekeknek szánt programokat szervez ismét egy elnyert támogatás nyomán az Aqua Crisius Egyesület. Szerdán ismertették a program részleteit, amely rövidesen indul.

Fiataloknak, gyerekeknek szánt programokat szervez ismét egy elnyert támogatás nyomán az Aqua Crisius Egyesület. Szerdán ismertették a program részleteit, amely rövidesen indul.Összesen 26.635 lejes költségvetésű újabb projektbe kezdett a nagyváradi Aqua Crisius Egyesület. A programot a Partnerségért Alapítvány és a MOL Románia pénzeli. A részletekről tegnap Andrei Togor projektmenedzser elmondta: többrétű tevekénységet folytatnak a pénzből.

Egyrészt a Jád-völgyében három pihenőhelyet alakítanak ki turistáknak. Érdekesség, hogy például tűzgyújtó helyet kialakítanak, de kuka egyik helyen sem lesz – elmondásuk szerint azért, mert minimum, hogy a turisták a védett övezetből kivigyék a szemetet, ezen övezetbe pedig amúgy sem jár kukákat üríteni egyetlen köztisztasági vállalat sem. Másrészt május 17-én a védett övezetek, valamint a kárpáti denevér napján Coada Laculuion kirakodóvásárt szerveznek helybéliek termékeiből, lesz továbbá ételkóstoló, folklórműsor, filmvetítések. Ezt sorozattá akarják alakítani, évente ismétlődne. Jelezték: a logisztikát ők biztosítják, hasonló programok kérésre más településeken is szervezhetők.

Gyerekeknek

Szintén e program keretében foglalkozásokat szerveznek a következő hetekben Nagyváradon, Diószegen, Köröskisjenőben, Tenkén, Csarnóházán, Tisztásfalván, helyi diákok számára. Továbbá úgymond junior ranger, azaz lényegében ifi erdőkerülő élménytúrákat is szerveznek, azon Junior Ranger Klubokon keresztül, amelyeket az iskolákban hoznak létre. Végül a húsz legügyesebb fiatal részt vehet az idei Junior Ranger táborban. A szervezők jelezték egyébként, hogy az ún. ranger ma már hivatalos foglalkozás is, lehet tanfolyamot végezni, és nemrégiben felvették a romániai foglalkozások hivatalos listájára is.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!