ERDON Helyi hírek

2014.05.28. 15:29

Járdaszélesítés, passzázsfelújítás

Számos a közeljövőben Nagyváradon megvalósuló városrendezési tervről számolt be tegnapi sajtótájékoztatóján Ilie Bolojan a város polgármestere.

Számos a közeljövőben Nagyváradon megvalósuló városrendezési tervről számolt be tegnapi sajtótájékoztatóján Ilie Bolojan a város polgármestere.

Ilie Bolojan Nagyvárad polgármestere tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a második nekifutásra sem jelentkezett egyetlen vállalkozó sem a város műszaki csatornarendszerének kiépítésére vonatkozó közbeszerzési pályázatra, ezért ismét kiírják a közbeszerzést. Amennyiben ezúttal sem lesz legalább három ajánlat, akkor egy harmadik közbeszerzést is kiírnak majd, és akkor már egyetlen ajánlatot is el lehet majd fogadni. A kiépülő műszaki csatornarendszerbe süllyesztik majd bele a jelenleg az épületek homlokzatain lévő kábeleket. A polgármester beszámolt arról is, hogy mintegy 1 – 1,5 méterrel bővítik a belvárosban a járdák szélességét a parkolóhelyek rovására. A kibővített járdák mentén feltörik az aszfaltot és nagyméretű fákat ültetnek majd el, ugyanakkor nagyobb éberséggel fog a rendőrség ügyelni arra, hogy az autósok betartsák a parkolási előírásokat, továbbá a belváros utcáit folyamatosan takarítani fogja a RER köztisztasági vállalat. A Fő utcai sétányt meghosszabbítják a lakosság-nyilvántartótól a Körös áruházig oly módon, hogy mintegy másfél méterrel kiszélesítik a járdát azon a környéken, megszüntetik a taxi megállóhelyeket a Barátok templom magasságában, azzal átellenben pedig, a volt pénzügyi palota előtt átfestik a parkolóhelyeket oly módon, hogy azok ne merőlegesek hanem párhuzamosak legyenek a járdával. Az autósok számára csak annyi hely marad, hogy meg tudják közelíteni a nemrég felavatott parkolóházat. Erre a munkálatra idén ősszel, vagy jövő tavasszal kerül sor.

Felújítani

Ilie Bolojan felszólította a Vitéz (Decebal) utcai tömbházak lakótársulását, illetve a Kolozsvári út és az Averescu út között, a Baross/Dacia híd közelében lévő tömbház lakótársulását, hogy kezdjék el a tömbházuk homlokzatának a felújítását. Újságírói kérdésre válaszolva a polgármester elmondta, hogy a Sas-palotában vendéglátóipari egységet üzemeltetők nyomása ellenére az épület passzázsának felújítási munkálatait mihamarabb megkezdik, és nem várják meg, amíg befejeződik a labdarúgó világbajnokság.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!