ERDON Helyi hírek

2014.04.06. 15:59

Elismert orvosokat díjaztak

Nagyvárad- Péntek délben az Egészségügyi Világnap alkalmából díjkiosztással egybekötött ünnepséget szervezett a városházán az Egészségért Alapítvány és a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

Nagyvárad- Péntek délben az Egészségügyi Világnap alkalmából díjkiosztással egybekötött ünnepséget szervezett a városházán az Egészségért Alapítvány és a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

Péntek délben az Egészségügyi Világnap alkalmából a nagyváradi Polgármesteri Hivatal dísztermében szervezett díjkiosztással egybekötött ünnepséget az Egészségért Alapítvány és a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság a helyi önkormányzat és a Bihar Megyei Tanács támogatásával. Az egybegyűlteket dr. Földes Béla ideggyógyász főorvos, az Egészségért Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte, aki azon meggyőződésének adott hangot, hogy az elismerések átnyújtása révén tulajdonképpen azon kollégáik szakmai teljesítménye, tevékenysége előtt tiszteletnek, akik hozzájárultak az egészségügy fejlődéséhez, az ágazat korszerűsítéséhez.

Ezután dr. Ligia Burta hematológus, a Vérközpont igazgatónője arra hívta fel a figyelmet: kezdeményeznek egy kampányt a moldáviai gyerekek egészségének és identitásának megőrzése céljából, mely projektet Segítsenek a transznisztriai gyermekeknek!- Romániából Európába elnevezéssel fogják népszerűsíteni.

A díjazottak

A folytatásban átadásra kerültek a dr. Marta Burteanuról, az első felsőfokú végzettségű román orvosnőről elnevezett plakettek és oklevelek olyan közismert és elismert váradi egészségügyi szakemberek számára, akik a szakterületükön több évtizede példát mutatnak emberségből, az orvostudomány magas fokú gyakorlásából.

A pulpitushoz szólították dr. Segal Norbert szemész főorvost, ny. egyetemi oktatót, dr. Szilágyi Lajost, aki hetvenöt éves kora ellenére még mindig aktív aneszteziológus, és úttörője volt a modern intenzív terápiának és aneszteziológiának Bihar megyében, dr. Ritli László gyermekonkológust, egyetemi tanárt, volt egészségügyi minisztert és dr. Gabriela Miculschi gyermekgyógyász onko-hematológust.

A laudatiok felolvasását és a gratulációkat követő szünet után dr. Pallag Annamária, a Nagyváradi egyetem Orvos- és Gyógyszerész-tudományi Fakultásának dékánhelyettese ismertette dr. Florian Bodog dékánnak az egészségügyi rendszer fejlesztési stratégiáiról szóló tanulmányát, dr. Gheorghe Carp, a Megyei Közház vezérigazgatója pedig a kórházi decentralizáció váradi tapasztalatairól értekezett.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!