ERDON Helyi hírek

2014.03.02. 12:34

Zenei olimpiász Váradon

A nagyváradi Művészeti Líceumban tartották meg az országos zene olimpiász regionális megyeközi szakaszát, melyen több megyéből több mint 120 diák vett részt.

A nagyváradi Művészeti Líceumban tartották meg az országos zene olimpiász regionális megyeközi szakaszát, melyen több megyéből több mint 120 diák vett részt.

Február 27. és március 1. között zajlott le a III.-VIII osztályos diákoknak szóló zene olimpiász megyék közti szakasza, melynek idén a váradi Művészeti Líceum adott otthont. A megmérettetésen közel 130 gyermek vett részt, akik Kolozsvárról, Nagybányáról, Máramarosszigetről, Besztercéről, Szatmárról, Zilahról érkeztek, természetesen váradi versenyzők is voltak. Az olimpiász megnyitó ünnepségére március 27-én, csütörtökön került sor a líceum dísztermében, amely zsúfolásig megtelt a résztvevőkkel. A megnyitón fellépett az iskola kórusa is. A megmérettetésre február 28-án került sor több szekcióban: a diákok zongorán, hegedűn, vonós (brácsa, cselló, gitár, nagybőgő, hárfa), fafúvós (oboa, fuvola, klarinét), rézfúvós (trombita, kürt, harsona), valamint ütős hangszereken bizonyíthatták tehetségüket. Legtöbben a zongora és hegedű játékukkal bizonyítottak.

Díjátadó gála

A zsűrinek nehéz dolga volt az értékelés során, sok tehetséges diák érkezett egész Erdélyből a megmérettetésre, minden szekcióból a legjobbak mehetnek tovább az országos szakaszra. Az olimpiász díjkiosztó gáláját március 1-jén délben tartották meg, a megnyitóhoz hasonlatosan ezúttal is sokan állva kísérték figyelemmel az eredményhirdetést és az azt megelőző gálaműsort, melynek során minden szekciót és alszekciót egy-egy fiatal mutatott be zenei játékával. Az eseményen beszédet mondott a líceum igazgatónője Mihaela Bondor és Mircea Boţog szaktanfelügyelő. A megyeközi szakaszon a közel 130 diákból összesen 26-an mehetnek tovább az országos szakaszra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!