ERDON Helyi hírek

2014.03.12. 15:22

Tavaszi takarítási kampány

Nagyvárad- Március 10. és április 22. között a váradi önkormányzat ismét megszervezi tavaszi nagytakarítási kampányát. Összesen hat szektorra osztották fel a várost, és együttműködnek a RER-rel.

Nagyvárad- Március 10. és április 22. között a váradi önkormányzat ismét megszervezi tavaszi nagytakarítási kampányát. Összesen hat szektorra osztották fel a várost, és együttműködnek a RER-rel.

A 2009/429. számú helyi tanácsi határozat értelmében a lakótársulások kötelesek karban tartani az ingatlanok melletti zöldövezeteket, a gyepet és a virágokat, illetve gondoskodniuk kell arról is, hogy tisztaság legyen a környékükön. A tiltott helyen történő szemetelést a Polgármesteri Hivatal 1500-2000 lej közötti összeggel bünteti. Idén az önkormányzat március 10. és április 22. között bonyolítja le tavaszi nagytakarítási kampányát, melynek keretében összegyűjtik a rossz állapotban levő bútordarabokat, padlószőnyegeket, kerékpárokat, textilanyagokat, ablakokat, ajtókat stb., valamint a zöld hulladékot is, melynek érdekében a RER köztisztasági vállalat fémkonténereket helyez ki a kijelölt gyűjtőpontoknál. Ezek mellé helyezni a szemetet szigorúan tilos, amennyiben megtelnek a 0259/433.195-ös telefonszámon kell ezt jelezni a szolgáltatónak.

Hat szektor

A várost hat szektorra osztották fel. Március 10. és 17. között a Városháza, az Independenţei/Kossuth, az új városközpont, a Nagyvásár tér, a Gh. Costaforu, a December 22. park, a Ronald Regan, a Ceyrat, az Universităţii/Rulikowszki, az Ogorului, az Aradi út, a Decebal sugárút és a Principatelor Unite utcák által határolt, március 17. és 24. között a Decebal, a Splaiul Crişanei, az Ovidiu Densuşianu, a Szentandrási és az Aradi út által határolt, március 24. és 31. között a Tineretului-negyed, a Kolozsvári út, a Dragoş Vodă, az Averescu sugárút, az új városközpont, a December 22. park, a Ronald Regan, a Grigorescu-negyed és az Ogorului utca által határolt, március 31. és április 7. között a Decebal-híd, az Eroului Necunoscut, a Berzei, az Olimpiadei, a Bukarest tér, a Teodor Neş, az Izvorului, az Ecaterina Teodoroiu, a Louis Pasteur/Kórház, a Dózsa György, a Strand sétány, a Făcliei, a Hegyalja, a Libertăţii és az E.M. Chitul utcák által határolt, április 7. és 14. között a Berzei, az Olimpiadei, a Moldovei, a Şelimbărului, a Podului, a Ştefan cel Mare, a Bihorului, az Oncsa-telep, a Matei Corvin, a Vămii és a Rectorului utcák által határolt, április 14. és 22. között pedig a Decebal-híd, a Decebal sugárút, a Corneliu Coposu, a Transilvaniei/Nadányi, a Borsi út, az Ovidiu Densuşianu utcák, valamint a Körös jobb partjának az Ovidiu Densuşianu és a Decebal-híd közötti része által határolt övezetben.

Az említett határidő lezárta után megbüntetik azokat a lakótársulásokat, melyek hulladékot tárolna a hozzájuk tartozó területeken.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!