ERDON Helyi hírek

2014.03.05. 17:30

Farsangi ünnepség a Bélfenyéri Kolping Család Egyesületnél

Nevetés és jókedv jellemezte a Bélfenyéri Kolping Család Egyesület által szombaton megrendezett farsangi ünnepséget. A frissen kijavított Bunyitay Emlékházban zajlott a hétvégén a színvonalas összejövetel.

Nevetés és jókedv jellemezte a Bélfenyéri Kolping Család Egyesület által szombaton megrendezett farsangi ünnepséget. A frissen kijavított Bunyitay Emlékházban zajlott a hétvégén a színvonalas összejövetel.

A falu közössége időben összegyűlt, hogy a helyszínen fogadja a vendégeket, akik Dombóvárról (Baranya megye), Békéscsabáról, Budapestről, Nagyszalontáról, Nagyváradról, Hegyközszáldobágyról és Tenkéről érkeztek. A vidám délutánt Kiss Márton atya, az egyesület egyházi elnöke nyitotta meg, aki a farsangot, nem csak mint a tél temetését említette, hanem egyházi vonatkozásban a bűneink temetéséről és a rossz szokásaink elhagyásáról is szólt. Ugyanakkor beszélt az idén 14. születésnapját ünneplő egyesület múltjáról, jelenéről és a jövőbeni tervekről. Kamasz korba lép hamarosan az egyesület, három romos épületet sikerült eddig kijavítanunk, a Szent Miklós Gyermekotthon beindításával eddig több, mint 100 kisgyermekként idekerült árva, félárva, szociálisan hátrányos helyzetű fiatalt sikerült elindítani életútján. A jelenleg bentlakó 23 gyermek iskoláztatását, étkeztetését, ruháztatását, bentlakását biztosítja az egyesület.

Jelmezverseny

A falu közösségének kirándulásokat, koncerteket, színházi előadásokat, szavaló- és nótaesteket szervez rendszeresen. Ugyanakkor Mikuláskor és karácsonykor a falu minden gyermekének jut ajándékcsomag és szaloncukor az időseknek. A lelkipásztor megköszönte Radócz János Zoltán világi elnök, az egyesület megalakulása óta hű tagok és a közben ezekhez csatlakozott munkatársak, önkéntesek munkáját, valamint a támogatók adományait. A programok sorában az első a gyermekotthon bentlakóinak két kis jelenete volt, melyekkel sikerült megnevettetni a közönséget. Ezt követően a falu apróságai próbálták csörgőkkel, versekkel, énekekkel elűzni a telet Nagy Csilla óvónő vezetésével. Egy magyartánc-csokor volt a következő produkció a bélfenyéri Árvalányhaj tánccsoport bemutatásában. Következett a gyermekek számára megrendezett jelmezverseny. Különböző korcsoportokban versenyeztek a gyerekek, de a zsűrinek, akik a Hupikék törpikék című mese szereplőinek jelmezében érkeztek, így is nagyon nehéz volt a döntése, végűl Henrietta, a kis boszorka és Virág, a bohóc vitték el korosztályukban az első díjakat, de oklevelet és csokoládét minden versenyző kapott.

Jótékonysági koncert

A résztvevők 30 percig egy fővárosi koncerten érezhették magukat Szemerédi Bernadett hegedűéneke és csodálatos hangja hallatán. A gyermekotthont jótékonysági koncertekkel támogató budapesti művésznő második családjaként tekint a gyermekotthon lakóira, akikkel a másféléves ismeretség alatt próbált zsúfolt munkája mellett minél több alkalmat megragadni az idelátogatásra.

A több éve hétvégenként Bélfenyérre látogató Vasárnapi Iskola Alapítvány pedagógusai is kivették részüket a gyerekek és vállalkozó szellemű felnőttek foglalkoztatásából. Ügyességi, gyorsasági, tréfás játékokkal szórakoztatták a résztvevőket. A falubeliek finom süteményei mellett a szervezők gondoskodtak a farsangi ünnepség elmaradhatatlan fánkjáról. A tombolahúzáskor megnyert változatos díjak, ajándéktárgyak kiosztása után tánc és muzsika zárta a vidám estét.

Petran-Balázs Natália

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!