ERDON Helyi hírek

2014.03.18. 11:45

Bihar megyei magyar államtitkár

Az RMDSZ Pásztor Sándor vízügyi szakembert, a nagyváradi helyi tanács RMDSZ frakciójának vezetőjét javasolja a Vízügyi és Erdészeti Minisztérium vízügyi államtitkári pozíciójába.

Az RMDSZ Pásztor Sándor vízügyi szakembert, a nagyváradi helyi tanács RMDSZ frakciójának vezetőjét javasolja a Vízügyi és Erdészeti Minisztérium vízügyi államtitkári pozíciójába.

Pásztor Sándor szerkesztőségünk megkeresésére válaszolva megerősítette azt, hogy hétfőn az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsának (SZÁT) huszonkét tagja javasolta őt a vízügyi államtitkári tisztségére. „Ez szakmai munka, ugyanis a vízügyi államtitkár az ország összes árvízvédelmi, vízügyi karbantartási és fejlesztési munkálatainak az irányítását felügyeli, és hozzá tartozik a halászat is.” - tájékoztatott az államtitkári feladatokról Pásztor Sándor, aki egyébként a Körösök Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatója is egyben. A politikus elmondta, hogy amennyiben megkapja az államtitkári kinevezést, akkor le kell mondjon váradi helyi tanácsosi tagságáról, és ezzel értelemszerűen frakcióvezetői tisztségéről is, ugyanakkor felfüggeszti műszaki igazgatói tisztségét is. Mint mondta, a Hivatalos Közlönyben megjelentetett kinevezéstől számított harminc napon belül kell rendeznie mindezt, hogy ne álljon elő összeférhetetlenség a különböző tisztségek között. Pásztor Sándor hozzátette, hogy azt még nem tudni pontosan, ki lesz az utódja a nagyváradi helyi tanács RMDSZ-frakciójában, erről a szövetség városi szervezete dönt majd. Pásztor Sándor megerősítette azt is, hogy a SZÁT ülésen felmerült Delorean Gyula helyi tanácsos neve is, akit a szövetség Bihar megye alprefektusi tisztségére jelölne. Az ő esetében azonban a SZÁT nem hozott még konkrét döntést, jelezte a politikus.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!