ERDON Helyi hírek

2014.03.09. 11:32

A Keresztyén Nők Világimanapja

Március 7-én Nagyváradon is megtartották a Keresztyén Nők Világimanapját a Barátok templomában. Az ökumenikus világimanapi alkalomra idén is sok nőtestvér gyűlt össze.

Március 7-én Nagyváradon is megtartották a Keresztyén Nők Világimanapját a Barátok templomában. Az ökumenikus világimanapi alkalomra idén is sok nőtestvér gyűlt össze.

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően Nagyváradon is megszervezték a Keresztyén Nők Világimanapját, amelynek idén a Barátok temploma adott helyet. A 2014-es világimanap témáját az egyiptomi nők állították össze. A különböző felekezetű nőtestvéreket a szervezők nevében Vinczéné Pálfi Judit lelkipásztor köszöntötte, megosztva pár gondolatot a világimanappal kapcsolatban, majd az egyiptomi nők szervezőbizottságának üzenetét is felolvasta a jelenlevőknek. Ezt követően a különböző felekezetekhez tartozó nőtestvérek a kiválasztott bibliai történetet, Jézus és a samáriai asszony beszélgetését (János 4, 3-42) olvasták fel.

Közös ima

Az igei üzentet Kiss Albert kanonok-plébános tolmácsolta az egybegyűlteknek, a meghallgatott bibliai történetet alapján. Közösen kell imádkoznunk, fel kell ismerjük más felekezetekben a többletet. Ne idegenként, hanem elfogadó testvérként nézzünk egymásra. Csak akkor lehetünk egyek Isten közösségében, ha ezeket tiszteletben tartjuk – hangzott el. Kiss Albert hozzátette, ezen az alkalmon egy lánc fonódott össze Nagyváradtól Egyiptomig, amit az imádság ereje tart össze. Az igehirdetést követően Széll Kató és Mioriţa Săteanu magyar és román nyelven tartottak ismertetőt Egyiptomról. A közös imádságot és éneklést követően böjti szeretetvendégségre került sor.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!