ERDON Helyi hírek

2014.02.02. 16:45

Szalagos kitűzőt kaptak a végzősök

A Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében tartották meg hagyományos szalagavató ünnepségüket a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium végzős osztályai, csütörtök délután.

A Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében tartották meg hagyományos szalagavató ünnepségüket a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium végzős osztályai, csütörtök délután.

Nyitókeringővel kezdődött az ünnepség, majd Kövendi István iskolalelkész tartott nyitóáhitatot, Máté evangéliumának abból a részéből kiindulva, melyben Zebedeus fiainak anyja arra kéri Jézust, hogy a fiainak kiváltságos helyet biztosítson az Ő királyságában. Mindannyiunk útja annak függvényében alakul jól vagy rosszul, hogy mi a cél, mondta az iskola lelkésze.

Alázatosan

Amikor ez a kérés elhangzik, valami kimondhatatlan feszültség van a levegőben, az emberek érzik, hogy valami kezd elmúlni és valami kezdődik. A kérést Jézus nem tartja megdöbbentőnek, nem is utasítja el, csak felhívja a figyelmet a „hogyanra”: nem könyökölve, hanem csakis alázatosan érhető el a cél. Kövendi István párhuzamot vont a bibliai édesanya és a mostani, aggodalmaskodó édesanyák között, akik sokszor éjt nappallá téve küszködnek azért, hogy egy létrafokkal feljebb jussanak. Az ember mindig próbál egy kicsit előbbre jutni, de nem árt figyelni a módszerre, hiszen tudjuk, milyen rosszul sül el, ha az ember elhiszi, hogy olyan lehet, mint az Isten, csak le kell szakítania a tiltott gyümölcsöt…

Tréfás jelenetek

A nyitóáhitatot követően a ünnepség Mészáros Levente XII. osztályos tanuló énekével folytatódott, majd a XII.A és a XII.B osztályok összeállítása következett. Ezeken belül a idén is fontos helyet kaptak a tanárokat parodizáló jelenetek, melyek egy részét felvételről, egy részét meg élőben tekinthette meg a közönség. Később a két osztályfőnök, Schwarcz István fizikatanár és Szatmári Ildikó magyartanár adta át a kitűzőket a végősöknek, majd a diákok is szalagos kitűzőket és virágokat ajándékoztak tanáraiknak. Az ünnepség egy kedves momentuma volt, amikor a tizenkettedikesek hívták ki tanáraikat a színpadra, s mindegyiküknek egyéni módon mondtak köszönetet, röviden jellemezve is őket egyúttal.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!