ERDON Helyi hírek

2014.02.09. 21:02

Partiumi farsangi bál volt

Nagyvárad- Jó hangulatú farsangi bált rendezett szombat este a nagyváradi Ady Endre Kulturális Központban a Partium Alapítvány és az RMDSZ Bihar megyei szervezete, közel másfél száz résztvevővel.

Nagyvárad- Jó hangulatú farsangi bált rendezett szombat este a nagyváradi Ady Endre Kulturális Központban a Partium Alapítvány és az RMDSZ Bihar megyei szervezete, közel másfél száz résztvevővel.

Két éves kihagyás után, egy szép polgári szokás újbóli felelevenítéseként ismét farsangi bált a nagyváradi Ady Endre Kulturális Központban a Partium Alapítvány. A helyszín díszítése előnyére módosulva kicsit elegánsabb lett, viszont a jó hangulat mit sem változott, illetve a finom ételek és a minőségi zene ezúttal is garantálva voltak.

A megye különböző részeiről érkező bálozókat dr. Földes Béla kuratóriumi elnök és hitvese köszöntötték pezsgős koccintással, majd két fiatal és udvarias hölgy szolgált gyors útbaigazítással, így mindenki hamar megtalálta a helyét. Akik óhajtották, a bárpultnál kívánságkoktélokat készíttethettek maguknak, és közben vidám társalgások is zajlottak. A műsorvezető Kecskés Mónika bevezetője után a jelenlevőknek dr. Földes Béla kívánt kellemes időtöltést, röviden felvázolva az összejövetel célját, és az elmúlt évek történéseit, majd a díszvendégként jelen levő Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke is szólt néhány alkalomhoz illő mondatot.

Operettvarázs

Nagy sikert arattak Operettvarázs című műsorukkal a Kolozsvári Magyar Opera művészei, Balázs Borbála, Barabás Zsuzsanna, Ádám János és Laczkó V. Róbert, akiket Kulcsár Szabolcs kísért zongorán. Az asztalok közt is mozogva, hallgatóságukat bevonva az éneklésekbe, remek hangulatot teremtettek. Az operettirodalom szinte valamennyi jól ismert slágerét felvonultatták, volt az ilyenkor elmaradhatatlan kalapozás is, ráadásként pedig a Szép város Kolozsvárral tették fel ahogy mondani szokás, az i-re a pontot. Az állófogadásos vacsorán az ízletes életeket egy debreceni catering cég biztosította, majd a váradi Stephany táncklub tagjai léptek fel egy káprázatos programmal. Ezt követően a nyitókeringőt Szabó Ödön parlamenti képviselő és felesége, Emese táncolták, majd kezdetét vette az össznépi tánc, melyhez a nyíregyházi Fix együttes biztosította a talpalávalót.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!