ERDON Helyi hírek

2014.02.19. 15:42

Még egy Kaufland Nagyváradon

Csütörtökön 7.30 órakor újabb Kaufland bevásárlóközpont nyílik Váradon, ezúttal a Nufărului utca 110. szám alatt, a német áruházlánc 91. romániai üzleteként. Több mint 15 ezer terméket kínálnak.

Csütörtökön 7.30 órakor újabb Kaufland bevásárlóközpont nyílik Váradon, ezúttal a Nufărului utca 110. szám alatt, a német áruházlánc 91. romániai üzleteként. Több mint 15 ezer terméket kínálnak.

Két és fél évvel az első megnyitása után szerdán különböző hivatalos személyek és közszereplők jelenlétében egy újabb Kaufland bevásárlóközpontot avattak Váradon, ezúttal Szőllősön, a Nufărului utca 110. szám alatt. A 3 ezer négyzetméteren elterülő létesítmény a német áruházlánc 91. romániai üzlete, és a vezetőség elmondása szerint a beruházással 150 új munkahelyet teremtettek. A vásárlók számára csütörtök reggel 7.30 nyitják ki a kapukat, akik több mint 15 ezer termék közül válogathatnak ezentúl, hétfőtől szombatig 7.30 és 22 óra, vasárnaponként pedig 8 és 20 óra között. Az üzletlánc egyik erőssége különben a regionalitás, ami azt jelenti, hogy a térség gazdasági fejlődése érdekében elsősorban helybéli, illetve regionális beszállítóktól szerzik be az áruikat. Ezek közt egyaránt megtalálhatóak élelmiszerek, háztartási eszközök, konfekciótermékek, lábbelik, játékok, elektronikai cikkek, papíráruk, a szabadidő eltöltéséhez alkalmas tárgyak, idényáruk stb.

Kedvezmények

Érdekességképpen megjegyezzük, hogy a feliratok többsége kétnyelvű, és a nyitás alkalmából jelentős, 5-46 százalékos kedvezményekkel várják az ügyfeleket. Amúgy a Kauflandot 1930-ban alapította Josef Schwarz élelmiszerkereskedő. A második világháború megtörte a társaság lendületét, majd 1968-ban nyitották meg az első kisméretű üzletet a németországi Backnang nevű településen. 1984-ben felavatták az első nagyobb bevásárlóközpontjukat a szintén németországi Neckarsulmban. Az egyesült Németországban 1990-ben egy Meissen-i sátorban várták először az ügyfeleket. 1998-ban külföldön is terjeszkedni kezdtek, az első célállomás Csehország volt. 2005-ben a cégcsoport Romániában is megjelent, napjainkban pedig hét európai országban működik a hálózat, 1110 áruházzal.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!