ERDON Helyi hírek

2014.02.10. 13:53

Különleges tigris Váradon

A múlt héten egy 8 éves, körülbelül 250-280 kilogramm súlyú szibériai tigris érkezett a nagyváradi állatkertbe a debreceni zoóból.

A múlt héten egy 8 éves, körülbelül 250-280 kilogramm súlyú szibériai tigris érkezett a nagyváradi állatkertbe a debreceni zoóból.

Bimbó-Szuhai Tibor, a létesítmény vezetője ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta az Erdély Online-nak, hogy ez azért különleges, mivel egy védett állatfajtáról van. Hetek óta tartó egyeztetés előzte meg az akciót, ugyanis az Európai Állatkertek Szövetségén belül minden fajtának van egy koordinátora, aki eldönti, hogy melyik állat hova kerül. A debreceni állatkertbe egy másik példányt küldtek, így jöhetett Váradra ez a tigris. Ezt azért is könyveli el sikerként a váradi állatkert, mivel még nem tagja az említett szövetségnek, és nagyon ritkán fordul elő az, hogy ilyen helyzetben levő zoó különleges állatfajtát kapjon. Amúgy várhatóan márciusban egy fiatalabb egyed is érkezni fog. „Az állatkertünk arra törekszik, hogy folyamatosan még változatosabbá tegye a látnivalót, ennek jegyében hamarosan két hím szurikátával is gazdagodni fog a létesítményünk”, hangsúlyozta Bimbó-Szuhai Tibor, hozzátéve: a szibériai tigris egyelőre még nem látható, csak a jövő héttől tekinthetik majd meg a látogatók. Az állatot altatással szállították Váradra, és már a helyén, a kifutónál van, szemmel láthatóan jól érzi magát új otthonában.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!