ERDON Helyi hírek

2014.02.26. 12:03

Hangrobbanás Diószeg körzetében

Két hatalmas robbanás zaja borzolta a lakosság kedélyeit kedden este Bihardiószeg több kilométeres körzetében, amit - mint kiderült - valószínűleg vadászrepülők okoztak.

Két hatalmas robbanás zaja borzolta a lakosság kedélyeit kedden este Bihardiószeg több kilométeres körzetében, amit - mint kiderült - valószínűleg vadászrepülők okoztak.

Kedden este, egészen pontosan 19.01 órakor hallatszott az első, fél percen belül a második robbanás, amit a Biharfélegyháza-Mihai Bravu-Hegyközszentimre körzetben, de vélhetően azon túl is jól lehetett hallani, tudtuk meg Mados Attila bihardiószegi polgármestertől. Először nem tudták mire vélni, szétnéztek a településen, hogy nem helyben robban-e fel valami, de nem találtak erre utaló nyomokat, és a 112-es sürgősségi telefonszámot sem értesítette senki semmilyen kirívó esetről. Ijesztő hangok voltak, amit csak fokozott, hogy nem lehetett tudni, mi történt, fogalmazott az elöljáró, aki így utólag már egy aktuális poént is becsempészett nyilatkozatában: azokban a percekben tartott a Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos vezetőségének ülése, ahol megszavazták a kormánykoalíció "szakadását", és az szólhatott ekkorát?!

Vadászrepülők

Félretéve a tréfát, Mados Attila megjegyezte: ilyen esetekben bizony jó lenne, ha a hatóság értesíteni az önkormányzatokat vagy a Sürgősségi Esetek Ügynökségét (ISU), hogy tudják informálni a lakosságot, hiszen így csak a budapesti Honvédelmi Minisztériumnak az MTI-hez eljuttatott közleményéből értesültek a következőkről: egy Németország felől érkező iraki civil, személyszállító repülőgép elvesztette a kommunikációját a földi irányítással, és már Csehország, majd Szlovákia felett is az illető ország légvédelmének gépei kísérték. Magyarország felett két Gripen vadászgép kísérte, melyek Berettyóújfalu térségében "adták át" a romániai légvédelemnek. Valószínűleg a vadászgépek okozta hangrobbanásokat lehetett hallani kedden este.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!