ERDON Helyi hírek

2014.02.26. 09:52

Családi farsang mókával és nevetéssel

Mókával, vidámsággal és gyermeknevetéssel telt meg a Partiumi Keresztény Egyetem díszterme a Csillagocska Református Zeneóvoda idei nagy sikerű farsangi mulatságán.

Mókával, vidámsággal és gyermeknevetéssel telt meg a Partiumi Keresztény Egyetem díszterme a Csillagocska Református Zeneóvoda idei nagy sikerű farsangi mulatságán.

Február 25-én, kedden délután jelmezbe öltözött óvodásokkal és szülőkkel telt meg a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) díszterme, mindannyian egy vidám játékkal és zenével teli délutánnak néztek elébe. A szintén beöltözött óvodapedagógusok köszöntötték az érkező családokat, majd Benedek Árpád óvodapedagógus vezetésével kezdetét vehette a ügyességi játékokkal, ritmusjátékokkal és tánccal tűzdelt program. Először is a jelmezbe öltözött gyerkőcök és szüleik népdalokat énekelve körbe táncolták a termet, bemutatva, milyen meseszereplő vagy hős bőrébe bújtak ezen a délutánon. A hercegnők, lovagok, kalózok, tündérek, indiánok, katicabogarak és tigrisek mellett dinók, méhecskék és más mesebeli lények elevenedtek meg a farsangi mulatságon. A vidám, mókás játékokba nem csak a gyerekeket, hanem szüleiket is bevonták, együtt alkottak zenekart rizzsel töltött műanyagpalack hangszerekkel, együtt keresték a szétszórt zoknipárokat, együtt énekeltek és táncoltak.

Játékok

A közös játékok közül nagy népszerűségnek örvendett a kötélhúzás, a fánkevő verseny és a léggömbverseny. Az ivóverseny során az apukák és gyerekek egy pohárból kellett szívószállal kiigyák a vizet. Itt is a gyorsaság számított, ám a turpis játékmester, Benedek Árpád a leggyorsabbaknak újratöltötte a poharát. Ugyancsak az apukák estek áldozatul a rúzsozós versenynek. A gyerekek rúzzsal kellett minél szebbre pingálniuk apukájuk arcát. A mandarinos játéknál pedig a párok homlokukkal kellett megtartsanak egy mandarint, közben pedig táncolniuk is kellett. Ugyan mindegyik verseny volt, igazából nem egy győztes volt, hiszen aki ezen a közös családi programon részt vett, már nyertesként távozhatott. A játékos programokban megfáradtak a büfében a szülők jóvoltából felhalmozott finomságokkal üdíthették fel magukat, majd elérkezett a gyerekek által várva várt tombolahúzás, amelyen játékokat, plüssfigurákat, meséskönyveket sorsoltak ki. A pihenést követően a délután folyamán zenélő Csillagocska Zenekar újból játszott, táncba hívva a jelenlevőket.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!