ERDON Helyi hírek

2014.02.02. 12:05

A Waldorf-pedagógia fontossága

Félegyházi Erika debreceni Waldorf pedagógus tartott interaktív előadást a Waldorf-pedagógiai megoldásairól január 30-án a váradi Ady Endre Elméleti Líceumban.

Félegyházi Erika debreceni Waldorf pedagógus tartott interaktív előadást a Waldorf-pedagógiai megoldásairól január 30-án a váradi Ady Endre Elméleti Líceumban.

A nagyváradi Waldorf Óvoda szülői közösségének meghívására immár harmadik alkalommal látogat el városunkba Félegyházi Erika húsz éves tapasztalattal rendelkező Waldorf pedagógus, hogy az érdeklődő szülőknek betekintést nyújtson a Waldor-pedagógiába, annak módszereibe és előnyeibe. A csütörtöki előadásra – melynek témája a Waldorf iskola, a Waldor-pedagógia megoldásai a 21. század kihívására volt – főleg szülők és pedagógusok érkeztek.

Waldorf iskola

Az előadás előtt elhangzott, hogy Waldorf-pedagógián alapuló óvodai nevelés már negyedik éve működik Nagyváradon. A váradi Waldorf Óvoda szülői közössége meg van győződve arról, hogy gyermekeik számára az lenne a legjobb, ha Waldorf iskolában folytathatnák tovább tanulmányaikat, viszont Váradon még nincs ilyen pedagógiai módszeren alapuló iskolai oktatás. Épp ezért az óvoda közössége kérvényező listát indított, amivel a Waldorf előkészítő és első osztályok létrehozását szeretnék elérni. A kérvényezést a helyszínen is lehetett támogatni aláírással. Az emberi értékeket hirdető pedagógiai módszernek kulcsfogalma a gyermekközpontúság. A Waldorf módszer a gyermek testi, lelki és szellemi harmonikus kibontakozását támogatja, és ennek megvalósulása érdekében figyelembe veszi az életkori sajátosságokat és az adott korhoz tartozó fejlődési törvényszerűségeket. Ezen értékek gyakorlatba ültetéséről tudhattak meg többet a csütörtöki előadás résztvevői.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!