ERDON Helyi hírek

2014.01.16. 11:41

Tanfolyamok munkanélkülieknek

A Bihar megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) több tanfolyamot indít Nagyváradon, ezekre várják az intézmény nyilvántartásában szereplő munkanélküliek feliratkozását, a Transilvaniei u. 2. sz. alatti székhelyükön.

A Bihar megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) több tanfolyamot indít Nagyváradon, ezekre várják az intézmény nyilvántartásában szereplő munkanélküliek feliratkozását, a Transilvaniei u. 2. sz. alatti székhelyükön. A következő kategóriákhoz tartozó személyek is részt vehetnek ezeken: azok, akik a kétéves, illetve fogyatékkal élő gyermek esetében három éves gyermeknevelési szabadság után kezdtek el ismét dolgozni, illetve azok, akik visszanyerték munkaképességüket és ismét munkába álltak, miután rokkantnyugdíjasok voltak. Az utóbbi két kategóriához tartozó személyek esetén szükséges a munkáltató beleegyezése is, illetve maga a munkáltató is igényelheti ezeket alkalmazottjai számára, az aktivitás újrakezdésétől számított egy éven belül.

A tanfolyamok: számvezérlésű szerszámgép-kezelő (5 hónap), víz- és gázvezeték szerelő (5 hónap), fodrász (5 hónap), szobalány (3 hónap), sminkes (1,5 hónap), biztonsági őr (3 hónap).

A résztvevő munkanélküliek számára az oktatás ingyenes, továbbá nem kell fizetniük a kurzus ideje alatt elvégzendő orvosi vizsgálatokért sem, az utazási bérletek árát is megtérítik számukra azok lejárta után. Amennyiben valamely résztvevőt a tanfolyam ideje alatt alkalmaznak, továbbra is ingyenesen részt vehet, ha akar, amennyiben felvállalja, hogy továbbra is rendszeresen részt vesz a gyakorlati és elméleti oktatáson; az AJOFM munkatársai ingyenes útmutatást nyújtanak az önéletrajz elkészítéséhez, a tanfolyam elvégzői pedig mind országosan, mind az unió területén elismert bizonylatokat kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!