ERDON Helyi hírek

2014.01.15. 18:51

Nincs magyar vezető az NMÖ-ben

Tevékenységének jelentős csökkentésére hivatkozva a Nagyvárad Metropolisz Övezet (NMÖ) megszüntetett két állást, köztük az ügyvezetői igazgatói posztot, melyet Delorean Gyula töltött be.

Tevékenységének jelentős csökkentésére hivatkozva a Nagyvárad Metropolisz Övezet (NMÖ) megszüntetett két állást, köztük az ügyvezetői igazgatói posztot, melyet Delorean Gyula töltött be.

Az NMÖ igazatótanácsának szerdai ülése után Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere, az igazgatótanács elnöke elmondta, hogy a társulás szerkezeti struktúráját kilencről hét állásra csökkentették, és döntés született arról, hogy az elkövetkező években sem fogják bővíteni az intézmény struktúráját, mert a jelenlegi, csökkentett létszámú szerkezeti felépítéssel is elboldogulnak majd. A döntés értelmében megszűnt az NMÖ ügyvezető igazgatói tisztsége, valamint egy szaktanácsadói állás. Előbbi tisztséget Delorean Gyula RMDSZ-es váradi helyi tanácsos töltötte be. A tanácsülést összehívó dokumentum értelmében azért szüntetik meg az ügyvezető igazgatói állást, mert jelentősen csökkent az NMÖ tevékenysége. Bátori Géza, Bors község polgármestere, aki maga is tagja az NMÖ igazgatótanácsának, lapunknak elmondta, hogy a hivatalos indoklás valóban gazdasági természetű, de véleménye szerint valójában politikai indíttatású döntésről van szó. „Megszűnik az ügyvezető igazgatói poszt, és ezáltal az egyetlen magyar vezetői poszt szűnik meg az NMÖ-ben” - fogalmazott a polgármester. Bátori Géza elárulta, hogy a napirendi pont vitáján az ülésen jelen lévő három magyar település – Bors, Csatár és Pályi – képviselői, a javaslat ellen szavaztak, de a többségben lévő román települések polgármesterei megszavazták azt. Meg kívántuk szólaltatni az ügyben az érintett Delorean Gyulát is, de lapzártánkig nem sikerült elérnünk őt.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!