ERDON Helyi hírek

2014.01.28. 16:14

Ingatlanügyi befektetések

Nagyvárad- Az idén 13 millió lejt utaltak ki a helyi költségvetésből az Ingatlankezelőség számára különböző befektetésekre- jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Ovidiu Mureşan alpolgármester.

Nagyvárad- Az idén 13 millió lejt utaltak ki a helyi költségvetésből az Ingatlankezelőség számára különböző befektetésekre- jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Ovidiu Mureşan alpolgármester.

Ovidiu Mureşan alpolgármester keddi sajtótájékoztatóján néhány jelentősebb beruházást is felsorolt azok közül, melyekben az idén az önkormányzat Ingatlankezelő Igazgatósága érintett. Többek közt megemlítette a Sas-palota homlokzatán és tetőszerkezetén végzendő általános javításokat, a volt Transilvania mozi felújítását és 200 férőhelyes, multifunkcionális stúdióteremmé való átalakítását, a Dunării/Sal Ferenc és Fő utca/Republicii út sarkán levő ingatlan modernizálását, az Eminescu/Szaniszló utca 5. szám alatti épület (volt katonai klub) felújítását, néhány műemléképületeknek a renoválását (tervezés és kivitelezés), öt új park kialakítási tervének az elkészítését, a sportcsarnok villanyhálózatának és tűzvédelmi rendszerének korszerűsítését, az olimpiai méretű medence eredményjelző táblájának cseréjét, a 16. számú és a Nicolae Bălcescu Általános Iskolában betervezett munkálatokat, valamint az Onosifor Ghibu Líceumban végzendő generáljavításokat.

Cristian Beltechi vezérigazgató azt emelte ki, hogy pénzügyi szempontból sikeres évet tudhat maga mögött az Ingatlankezelőség, hiszen az összbevételeik a 2012-ben regisztrált 20.988.924 lejről tavaly 26.865.516 lejre emelkedtek, mely pozitív eredmény többek közt annak köszönhető, hogy jól együtt tudnak működni az iskolákkal a tanintézmények területén levő helyiségek bérbe adásának kérdésében.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!