ERDON Helyi hírek

2014.01.08. 15:25

Dolgozókat várnak Németországba

 Nyolcvan szakképzett dolgozót várnak Németországba, közölte szerkesztőségünkkel a megyei foglalkoztatási ügynökség. Az EURES hálózaton keresztül a vendéglátói szakmában van üresedés, szezonmunkára keresnek jelentkezőket

 Nyolcvan szakképzett dolgozót várnak Németországba, közölte szerkesztőségünkkel a megyei foglalkoztatási ügynökség. Az EURES hálózaton keresztül a vendéglátói szakmában van üresedés, szezonmunkára keresnek jelentkezőket Március 6-án Bukarestben tartanak válogatást. A németországi Europa Park nevű cég kínálja az állásokat, mégpedig a következőket: pultos (10 hely), felszolgáló/kiszolgáló (20 hely), szakács (40 hely), éjjeliőr (10 hely). A felszolgáló, a pultos és a szakács állásokra jelentkezőktől kérik a szakképesítés igazolását, minimum két év szakmai gyakorlat igazolását, legalább B1/B2 szintű németnyelv-tudást. Az éjjeliőr beosztásra jelentkezőknek igazolniuk kell, hogy legalább hotelmenedzsment tanfolyamot végeztek, legalább B2-es szintű a németnyelv-tudásuk, emellett angolul és franciául is tudnak.

Az állások 6 hónap-1 év időszakra szólnak, áprilisban foglalandók el. A munkaadó biztosít szállást és továbbképzést, valamint motiváló bérezés mellett fizetett túlórázást is. Az érdeklődőknek a foglalkoztatási ügynökség EURES-tanácsadójánál szükséges jelentkezniük – Nagyvárad, Transilvaniei 2., telefon: 0259/433–346. Az adatbázisba való regisztrációhoz a következők szükségesek: legalább még fél évig érvényes személyi okmány másolata, fényképes Europass önéletrajz, német nyelven, erkölcsi bizonyítvány, a jelentkező egészséges volták igazoló családorvosi bizonylat (amelyen tételesen ez szerepeljen: „clinic sănătos/apt pentru muncă).

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!