ERDON Helyi hírek

2014.01.30. 17:52

A váradi helyi tanács vesztesége

Tragikus bejelentéssel kezdődött a nagyváradi helyi tanács csütörtöki ülése: negyvenegy éves korában elhunyt Lucian Uniţa szociáldemokrata párti helyi tanácsos.

Tragikus bejelentéssel kezdődött a nagyváradi helyi tanács csütörtöki ülése: negyvenegy éves korában elhunyt Lucian Uniţa szociáldemokrata párti helyi tanácsos.

Az ülésvezető bejelentése után a nagyváradi városháza nagytermében összegyűltek egyperces néma csenddel adóztak az elhunyt tanácsos emlékének. A tanácsülés után Ovidiu Mureşan, Nagyvárad alpolgármestere szerkesztőségünknek elmondta, hogy Uniţa Temesváron szívműtéten esett át, és bár a beavatkozás sikerült, kómába esett, majd agyvérzést kapott, ez okozta halálát is.

A szomorú bejelentés nem akadályozta meg a tanácsosokat abban, hogy több napirendi pont esetében éles vitákba bonyolódjanak. Máris az első pont, a 2014. évi költségvetés határozattervezete vitákat szült, Ritli László Csongor és Huszár István RMDSZ-es tanácsosok több, a tanügyre vonatkozó módosító javaslatot tettek, de mindkét tanácsos javaslatit leszavazták a testületben, és a tervezetet az eredetileg beterjesztett formában fogadták el. Egyébiránt a testületben megszavazták mindazokat a határozattervezeteket, amelyekről Ilie Bolojan egy nappal korábbi sajtótájékoztatóján beszélt. Vagyis a helyi tanács elfogadta a Szent László híd felújításáról szóló tervezetet, a kiépítendő gyorsforgalmi út első szakaszában szükséges kisajátításokat és a kártérítések mértékét, illetve azt is, hogy Ilie Bolojan képviselje a várost az Ásványkincs Szabályozó Országos Hatóságnál annak érdekében, hogy Nagyvárad területét vegyék ki a földgáz- és kőolaj feltárásra koncesszióba adott területek közül.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!