ERDON Helyi hírek

2013.12.09. 15:43

Süteményekkel idősekért és gyerekekért

Immár tizedik alkalommal szervezték meg hétfőn nagyváradi orvostanhallgatók, illetve frissen végzett orvosok a Sütemények Napját (Cake Day) az orvosi egyetem épületének első emeletén.

Immár tizedik alkalommal szervezték meg hétfőn nagyváradi orvostanhallgatók, illetve frissen végzett orvosok a Sütemények Napját (Cake Day) az orvosi egyetem épületének első emeletén.

A fő szervező a Help&Care Egyesület, partnere a Nagyváradi Orvostanhallgatók Egyesülete (ASMO), mindkét szervezet tagjai orvostanhallgatók, illetve rezidens orvosok. Ştefania Lazăr, a Help&Care alelnöke elmondta: az ötlet öt évvel ezelőtt született, öt orvostanhallgató fogott akkor össze, hogy ünnepi ajándékcsomagokat juttathassanak a Szivárvány házban élő szellemi fogyatékos gyermekeknek és azóta minden éveben két alkalommal megszervezik a süteményvásárt.

Örömet nyújtanak

Időközben vidékre is eljutottak, többek között nyárszegi, kőaljai gyermek- és idősgondozó otthonokba is visznek ajándékcsomagokat, illetve a Papfalva melletti idősgondozó otthonba. Kezdetben iskolákkal vették fel a kapcsolatot és a szegény családokban élő gyerekeket segítették: nekik édességeket, a szülőknek pedig alapélelmiszerekből álló csomagot juttattak. Jelenleg inkább állami gondozásban lévő gyerekeket és idősgondozó otthonokban élő személyeket segítenek – terveik szerint az idén a tenkemocsári idősek otthona120 lakójának, illetve ötven gyermeknek juttatnak élelmiszereket, ruhákat, tanszereket, ezeket az akció során összegyűjtött pénzből vásárolják meg. „A Cake Day nem csupán projekt, vagy hagyomány, hanem az az öröm, amit évről évre igyekszünk azoknak a szívébe csempészni, akiknek erre szükségük van” - mondta Ştefania Lazăr.

Mint minden évben, a szervezők az idén is süteményeket készítettek, ezenkívül gyümölcssalátát és frissen préselt gyümölcslevet is kínáltak megvételre az egyetem folyosóján. A süteményekért 3-4 lejt, egy adag gyümölcssalátáért, illetve egy pohár gyümölcsléért pedig 6 lejt kértek. A hétfő délelőtti akciót csütörtökön délelőtt tíz órától egy újabb követi, ezúttal a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal alagsorában lévő Select vendéglőben. Mint megtudtuk, tavaly háromezer lejt gyűjtöttek össze a két egymást követő akció során.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!