ERDON Helyi hírek

2013.12.03. 11:58

Online játék nyertesei lettek diószegi kisiskolások

Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár adott át péntek délben ajándékokat bihardiószegi kisiskolásoknak. Utóbbiak egy internetes játék nyertesei lettek.

Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár adott át péntek délben ajándékokat bihardiószegi kisiskolásoknak. Utóbbiak egy internetes játék nyertesei lettek.

A budapesti Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Nemzetpolitikai Államtitkársága a 2013-as esztendőt a külhoni magyar kisiskolások évének nyilvánította, ennek keretében "Miénk a város!" címmel játékot indított öttől tíz éves korú gyermekek számára az interneten. Programjuk célja: segítséget nyújtani a külhoni magyar iskoláknak, hogy magas színvonalon nevelő, vonzó intézmények lessenek. A szeptember végén elindított játékban a gyerekek olyan feladatokat oldhatnak meg, amelyek során játszva tanulhattak, és értékes, 100 ezer forint értékű nyereményeket nyerhettek osztályaiknak vagy iskoláiknak. Erre a játékra pályázott a bihardiószegi iskola I.B. osztályának több diákjai is, közülük Sacal Zita és Szabó Lilla ért el díjazandó eredményt.

A gyerekek öröme

A két gyerek közös jutalmát péntek délben Répás Zsuzsanna, a magyarországi kormány nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára adta át a gyerekeknek a diószegi iskola Zichy kastéllyal szembeni épületében. A magas rangú vendéget Fazekas Mónika tanítónő fogadta,ismertetve a játék mibenlétét, majd átadta a szót Répás Zsuzsannának, aki a néhány szülő jelenlétében elmondott rövid beszédében kiemelte, milyen fontosnak tartják a külhoni gyerekekben erősíteni a magyarságtudatot, azt, hogy a kisdiákok élményekkel gazdagodjanak. Ugyanakkor személyes élményének nevezte, amikor láthatja a gyerekek örömét az ajándékok átadása/átvétele alkalmával. Jelen volt Bihardiószeg RMDSZ-es polgármestere is. Mados Attila a köszönet szavai mellett hangsúlyozta, hogy folyamatosan vannak tevékenységek a gyerekek kreativitásának fejlesztésére, és különösen fontosnak nevezte a gyerekeket a szülőföld szeretetére, az összetartozás jó érzésére nevelni.

Az osztály gazdagodott

Mint megtudtuk, összesen ötvenegy fejlesztő játékokat, csocsót, gyermekkönyveket, CD-ket tartalmaz úgynevezett "csodasarkot" osztanak szét szerte a Kárpát-medencében. Fazekas Mónika tanítónő lapunknak elmondta: osztályából több gyerek is részt vett a játékban, ahol például kvízkérdésekre kellett válaszolni, vagy kézimunkákat készíteni és annak fotóit elküldeni a szervezőknek. Megengedett volt a szülői segítség, egyik nyertesüknek Sacal Zitának nővére, Anna segédkezett. A jutalmat Zita és Lilla - a kiírásnak megfelelően - az osztályuknak nyerték meg, ám annak egy-egy darabját erőfeszítésük elismeréséül hazavihették.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!