ERDON Helyi hírek

2013.11.05. 17:03

Váradon lesz az első torna

A román férfivízilabda válogatott a Világligára készül, míg a Szuperligában érdekelt nyolc csapat már az első tornára (november 29.-december 1., Nagyvárad, illetve Bukarest) hangol.

A román férfivízilabda válogatott a Világligára készül, míg a Szuperligában érdekelt nyolc csapat már az első tornára (november 29.-december 1., Nagyvárad, illetve Bukarest) hangol.

A Román Vízilabda-szövetség versenybizottsága kijelölte a Szuperliga második szakasza tornáinak helyszínt adó városokat, valamint a lebonyolítási dátumokat. Mint emlékezetes az alapszakasz első fordulóját nyolc együttessel két torna alkalmával bonyolították le, sz első négy (Nagyváradi VSK Digi, Bukaresti Steaua, Sportul, Dinamo), illetve az 5-6. helyen végzett együttesek (Nagyváradi Crişul, Aradi Amefa, Bukaresti Rapid, Kolozsvári Politehnica) az elkövetkezendőkben külön csoportban folytatják. Az 1-4. helyezettek első tornáját a nagyváradi Ioan Alexandrescu Sportuszodában bonyolítják le november 29. és december 1. között, majd két tornát a bukaresti Floreasca Sportuszodában rendeznek meg: az első december 22-24., a másodikat 2014. január 24-26. között.

Váradon zárnak

Az 5-8. helyeken zárt csapatok tornáinak lebonyolítási műsora, 1. torna: Bukarest, Floreasca Sportuszoda, november 31.-december 1.; 2. torna: Arad, Városi Sportuszoda, december 21-22.; 3. torna: Nagyvárad, Ioan Alexandrescu Sportuszoda, 2014., január 25-26. A három tornát követően a felső ági csoport első két helyezettje egyenes ágon jut a rájátszásba (play-off vagy Final Four), míg a 3. és a 4. helyen záró csapatok pótselejtezőt vívnak az alsó ági csoport első kétőjével, jelen esetben az 5. és a 6. helyezett alakulattal. Az innen továbbjutók csatlakoznak a már korábban a Final Fourba jutott együttesekhez, s itt a sorsolást követően elődöntőket vívnak az érdekeltek, majd a győztesek a döntőben, míg a vesztesek a bronzmeccsen találkoznak.

Kezd a válogatott

A barcelonai világbajnokságot követően idén először gyűl össze a román válogatott: a felkészülés célja a Világkupán (a románok az A csoportban szerepelnek Oroszország és Szerbia társaságában) való jó szereplés. A kerettagok november 7-én, csütörtökön Bukarestben találkoznak – a szövetségi kapitányi mandátum lejárását követően menesztett Vlad Hagiut helyettesítő – Cristian Iordacheval és Gelu Lisacal, akik az új kapitány kinevezéséig látják el az edzői feladatokat. A válogatott november 10-én, vasárnap utaznak Oroszországba, ahol jövő héten kedden játsszák a 2013/14-es Világliga első találkozóját. A meghívottak névsora: Mihnea Chioveanu, Andrei Creţu, Tiberiu Negrean, Nicolae Diaconu, Ramiro Georgescu, Alex Popoviciu (Nagyváradi VSK Digi), Dragoş Stoenescu, Petru Ianc, Alexandru Matei, Marius Ţic, Ionuţ Vrănceanu (Bukaresti Dinamo), Mihai Drăguşin, Alexandru Ghiban, Mihnea Gheorghe, Daniel Teohari, Pavel Popescu (Bukaresti Steaua), Iulian Rădoi, Cătălin Stan (Bukaresti Sportul), Andrei Buşilă (Debrecen – Magyarország), Dimitri Goanţă (Lille – Franciaország).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!