ERDON Helyi hírek

2013.11.07. 16:27

Önkéntesek takarították a megyét

Immár harmadik alkalommal vett részt Bihar megye is a Let s do it, Romania nevű országos akcióban, melynek során intézmények és magánszemélyek működtek együtt azért, hogy minél több helyről gyűjtsék össze a szemetet.

Immár harmadik alkalommal vett részt Bihar megye is a Let s do it, Romania nevű országos akcióban, melynek során intézmények és magánszemélyek működtek együtt azért, hogy minél több helyről gyűjtsék össze a szemetet.

Az augusztus és szeptember folyamán zajló Let s do it, Bihar akció során a megye mintegy hatvan településről és környékéről gyűjtöttek össze több mint 14 ezer zsáknyi, azaz csaknem 120 tonna szemetet. Az eltelt hetek alatt központosították az adatokat, szerdán pedig a szervezők a nagyváradi Polgármesteri Hivatalban tartott délutáni ünnepség során számoltak be az eredményekről és díjazták a résztvevőket. Eliza Vaş kommunikációs felelőstől megtudtuk: évről évre egyre több önkéntes vesz részt és az intézmények is egyre inkább segítenek, ebből adódóan az összegyűjtött szemétmennyiség is egyre nagyobb. Kiemelte egyúttal a Körösök Vízügyi Igazgatóság közreműködését – mint mondta, az intézmény mintegy háromszáz alkalmazottja ment ki szemetet gyűjteni különböző helyszínekre és további szintén háromszáz körüli önkéntest mozgósítottak.

A szerdai ünnepségen Mihai Pop üzletember, a Bihar megyei akció fő támogatója szólt az egybegyűltekhez – mint mondta, a részvétel felülmúlta a várakozásokat, s reméli, hogy jövőre még többen jönnek majd, tíz éven belül pedig reményei szerint nem is lesz több szemetes hely a megyében. Eliza Vaş és Ciprian Lupşa az elmúlt évek adatai tükrében szólt a Let s do it akciókról. Mint elhangzott, 2012-ben Bihar megye az ötödik legjobb eredményt érte el az országos akción belül, az idén pedig a 11 816 önkéntessel a harmadikok lettünk, Botoşani és Gorj után. Egyúttal kiemelték a nagyváradi Polgármesteri hivatal, valamint a Prefektúra közreműködését.

Az ünnepség bűvészmutatványokkal folytatódott: két fiatal bűvész, Bianca Oniţa és Eduard Maliţa több látványos trükkel szórakoztatta a közönséget. A produkciót követően a szervezők okleveleket nyújtottak át a takarításban jeleskedő intézményeknek, civil szervezeteknek és magánszemélyeknek.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!