ERDON Helyi hírek

2013.10.27. 14:25

Vissza a nyolcvanas évekbe

Az elmúlt pénteken tartotta meg a nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnázium magyar tagozata fergeteges gólyabálját, amely az 1980-as évekbe repítette vissza a nézőket.

Az elmúlt pénteken tartotta meg a nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnázium magyar tagozata fergeteges gólyabálját, amely az 1980-as évekbe repítette vissza a nézőket.

Ezúttal a váradi Window Pub adott otthont a Mihai Eminescu Főgimnázium 2013-as gólyabáljának, ahol a IX. H, a IX. I és a IX. J osztályok gólyapárjainak a 80-as évek zenei ikonjainak bőrébe kellett bújniuk. Az első próba során a közönség is megtudhatta, hogy a hat pár milyen sztárokat elevenített meg: Szőcs Anita és Király Dávid (IX. H) a Dolly Roll popegyüttes két tagját személyesítette meg, Mercsányi Alexandra és Hegyi Balázs (IX. H) az ABBA két tagja lett, Szurdán Alexandra és Körtvélyesi Levente (IX. I) Michael Jackson és Madonna bőrébe bújt, Birta Izabella és Lupuţ Nándor (IX.I) Fenyő Miklóst és Szandit alakították, Molnár Beatrix és Balog Imre (IX. J) a Bonny M együttest elevenítették meg, míg Sorbán Csenge és Máté Dávid (IX. J) a Kaoma pop együttes lett.

Feladatok

A második próba során a fiúk szájukban tartott rúzzsal kellett kisminkeljék párjaikat, a harmadik próba keretében pedig tánctudásukat kellett bebizonyítsák a gólyapárok. Először a fiúk kellett táncot lejtsenek a LasKetchup számára, a lányoknak pedig a kacsatáncot kellett eljárniuk. A negyedik feladatban a lányok egy-egy cumisüveget szorítottak a hónuk alatt, amelyből a fiúk ki kellett igyák a folyadékot. A virsli-próba alatt a fiúk madzagra kötött virslikkel kellett megetessék a lánygólyákat, míg utolsó feladatként a gólyák dalt kellett írjanak megadott szavak alapján. Míg a gólyapárok kifújták magukat, a próbák között a következő fellépők szórakoztatták a nézőket: Meyo, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség táncköre, az Unique együttes, valamint egy váradi szalon jóvoltából divatbemutatót is tartottak. Ugyancsak a próbák között mutatták be az osztályprodukciókat is.

Győztesek

A próbákat követően a hattagú zsűri – Gyulai Andrea, Balog Katalin, Teutsch Tünde és Nagy István, a 2013-as gólyabált szervező XI-es osztályok osztályfőnökei, valamint a tavalyi győztesek, Bogya Bonni és Gáspár Tamás – meghozta a döntést, amely alapján az idei eminescus gólyabál győztese Szőcs Anita és Király Dávid (IX.H) lett, az internetes szavazást ugyancsak ők nyerték meg. Az idei gólyabál is nagy népszerűségnek örvendett, a szervezők szerint több százan vettek részt az eseményen.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!