ERDON Helyi hírek

2013.10.07. 15:51

Váradon a Showder Klub humoristái

Nagyváradon kezdik erdélyi turnéjukat a Showder Klub humoristái. A Szomszédnéni Produkciós Iroda és Felméri Péter október 9-én 19 órától a filharmóniában lépnek fel Akciós Medve című estjükkel.

Nagyváradon kezdik erdélyi turnéjukat a Showder Klub humoristái. A Szomszédnéni Produkciós Iroda és Felméri Péter október 9-én 19 órától a filharmóniában lépnek fel Akciós Medve című estjükkel.

A nevetni vágyók ezúttal a Nagyváradi Állami Filharmóniában találkozhatnak a Szomszédnénivel és Felméri Péterrel, október 9-én, szerdán 19 órától – ugyanis itt lesz az erdélyi bemutatója az Akciós Medve című estjüknek. Jegyek még beszerezhetők az NMD ifjúsági központban, a Gekko Pubban és a helyszínen. „Legyen szó önálló estről, stand up comedy-ről vagy Humorfesztivál előválogatásról, mi mindig szívesen jövünk Nagyváradra, mert itt mindig megtaláljuk a szórakozni, kikapcsolni vágyó közönséget” – mondta Bálint Ferenc, a Szomszédnéni Produkciós Iroda társulat humoristája. „Elhelyezkedésének is köszönhetően, Erdély-szerte Nagyvárad fogadta be először az új, stand up comedy irányvonal legjelesebb képviselőit. Hadházi Lászlóval például már akkor találkoztunk egy nagyváradi fellépésen, amikor még nem is létezett Showder Klub a televízióban” – tette hozzá. „Régóta szerettünk volna mi hárman valami közöset csinálni, de mivel mindhárman srácok vagyunk, ezért a lehetőségeink viszonylag kötöttek voltak. Szerencsére maradt a humor” – poénkodott a Szomszédnéni.

Előadás

„Szerettünk volna valami olyan címet adni az előadásnak, ami utal arra, hogy mindhárman erdélyiek vagyunk. A medve meg elég erdélyi, az akciót pedig mindenki szereti. Akár egy szupermarketben van, akár a filmekben” – oszlatta el a ködöt Felméri Péter a név eredetéről. A nagyváradi előadásban hülye turisták örökbe fogadnak egy medvét, megtudjuk, hogyan kell kezelni vállalaton belül a konfliktusokat, kiderül, kicsoda a világ activity bajnoka, valamint szinte kialakul egy gruppenszex. Két óra humor – amit jobb látni, mint beszélni róla. Az előadás végén minden helyszínen kisorsolásra kerül egy barnamedve.

Szomszédnéni

A Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat 2001-ben alakult, ők a Showder Klub és a Comedy Central bemutatja tévéműsorok állandó fellépői, a Dumaszínház tagjai, valamint az Erdélyi Humorfesztivál, a régió legnagyobb humor-rendezvényének az ötletgazdái és szervezői. 2011-ben, elsőként Erdélyből, megkapták a Magyar Rádió úgynevezett „Humor-Oszkár” díját, a Bon Bon díjat. Felméri Péter a Humorfesztivál nyerteseként jelent meg az erdélyi magyar humorpalettán. Néhány év alatt ő is nagyot dobbantott: rendszeres szereplője a Showder Klubnak, volt Fábry Sándor esti műsora írói csapatának tagja. „Felméri Péterrel 2005-ben találkoztunk először, amikor jelentkezett az általunk szervezett III. Erdélyi Humorfesztiválra, ahol egymaga előadta a Csillag háborúját, ahol minden szereplőt ő alakított. A produkciója alatt olyan is előfordult, hogy saját magával kardozott. Már akkor kiderült számomra, hogy ez az ember nem normális” – emlékezett vissza Tóth Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!