ERDON Helyi hírek

2013.10.21. 12:10

Tölcsért csinálok a kezemből – Váradon is

Már a pályafutása kezdetén eldöntötte, ő nem lesz apáca, ezzel pedig kiérdemelte a közönség szeretetét és tiszteletét.

Már a pályafutása kezdetén eldöntötte, ő nem lesz apáca, ezzel pedig kiérdemelte a közönség szeretetét és tiszteletét.

Talán nincs is olyan könnyűzene kedvelő, aki ne hallotta volna legalább egyszer Zalatnay Saroltát, mindenki Cinijét énekelni. Komár László felfedezettje, Zalatnay Sarolta, 1966-ban a Magyar Televízió Táncdalfesztiválján második helyezést ért el a Hol jár az eszem című dallal, majd 1967-ben megnyerte a fesztivált a Nem várok holnapig című számmal, amelyet az Omega együttes kísért. Az 1971-es Táncdalfesztiválon a Fák, virágok, fény című dallal nyert. Kísérte az LGT, Scampolo, Bergendy, Omega, Metro, Generál, a Skorpió együttes is. 1976-ban alapította Postássy Juli és Várszegi Éva bevonásával a Cini és a Tinik nevű formációt. 1984-ben közösen turnézott Komár Lászlóval, majd szólókarrierbe kezdett. Külsejével divatot teremtett, meghatározó egyénisége lett a korabeli tinédzser lányoknak. A magyarországi előadóművészek közül ő hordott először miniszoknyát, combközépig érő csizmát, és a jellegzetes frufrus frizurát.

18 nagylemeze van, közel 50 kislemeze. Az általa elénekelt közel 500 dal közül jelentek meg például: angolul, spanyolul, olaszul, németül, sőt még oroszul is. 6 mozifilmben szerepelt. 11 könyvet írt, amelyek több mint egy millió példányban fogytak el.

A Tölcsért csinálok a kezemből, Könnyű álmot hozzon az éj, Mindig kell egy barát, Hol jár az eszem?, Nem várok holnapig avagy a Nem leszek én apáca című dalok is természetesen elhangzanak majd a közkedvelt művész előadásában Nagyváradon is, pénteken október 25-én, 19 órától. A Szakszervezetek Művelődés Házában Zalatnay Cini mellett további négy barátja is a váradi színpadra lép: Koós János, Soltész Rezső, Dékány Sarolta avagy Aradszky László, barátok, akik Cini mellett voltak nem csak feledhetetlen ünnepi pillanatokban, de a nehezebb időszakokban is.

A koncertre elővételben a Nagyváradi Magyar Diákszövetség Sas Palota beli székhelyén avagy a Körös utca 40 szám alatti Gekko pub-an lehet vásárolni 30 lejes egységáron.

Mindenkit sok szeretettel várunk egy igazi szórakoztató bulira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!