ERDON Helyi hírek

2013.10.23. 17:27

Tanfolyamok vezetőknek és beosztottaknak

Nagyvárad - Három éven keresztül zajlott az a projekt, melynek zárókonferenciáját szerdán, a nagyváradi Ramada szállóban tartották. 2646 alkalmazott számára szerveztek különböző tanfolyamokat.

Nagyvárad - Három éven keresztül zajlott az a projekt, melynek zárókonferenciáját szerdán, a nagyváradi Ramada szállóban tartották. 2646 alkalmazott számára szerveztek különböző tanfolyamokat.

Az alkalmazottak alkalmazkodó képessége, a munkaadók sikere elnevezésű, uniós támogatással megszervezett projekt 2010 november elsején kezdődött el, és idén, szintén november elsején ér véget. A több mint 12 millió lej értékű projektet az Active Job Consulting Kft. ültette gyakrolatba, fő pályázóként, a RoMarketing Kft.-vel, a Bihar megyei Vállalkozók Szövetségével, valamint a Temes megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen. Amint tegnap, a zárókonferencián elhangzott, 2646 alkalmazott vett részt ingyenes tanfolyamaikon, legnagyobb részük Bihar megyéből, ezenkívül mintegy háromszázan Temes megyéből, továbbá néhányan Krassó-Szörény, Hunyad, Arad, Kolozs, Máramaros megyékből.

Az egyszerű alkalmazottak számára szervezett tanfolyamokon 1521 személy vett részt, a középszintű vezetői tanfolyamokon 868-an, a topmenedzseri kurzusokon pedig 257-en.

Gyakorlati képzés

Amint Sorina Bradea projektmenedzser elmondta, a tanfolyamoknak nagy sikerük volt, ezért külön kérvényezniük kellett, hogy az előre eltervezettnél többen vehessenek részt. A kurzusok anyaga nagyon sok gyakorlati részt tartalmazott, s a résztvevők többsége hasznosnak találta a részvételt. A tanfolyamokkal párhuzamosan népszerűsítés is zajlott, hangsúlyozta ki Luminița Popa tanfolyamfelelős. Az is elhangzott: nagyon elégedettek azzal, hogy a cégek fontosnak találták az alkalmazottaik képzését, nemegyszer még munkaidőben is elengedték őket.

Ioan Lucian, a vállalkozók szövetségének vezetője kihangsúlyozta: a cégek nagy része nem engedhette volna meg magának, hogy az alkalmazottak továbbképzésére pénzt áldozzon, ezért is volt fontos e kezdeményezés. A kurzusokon részt vett egyébként a szövetség pár tagja is, utóbb ők nagy lelkesedéssel beszéltek a tanfolyamokról. „Nagyon sok szkepticizmus létezik az uniós programokkal kapcsolatban, de ez a projekt is bizonyíték arra, hogy érdemes pályázni” - mondta Ioan Lucian.

A szervezők ugyanakkor nem rejtették véka alá azt sem, hogy nagy nehézséget jelentett számukra az az időszak, amikor leállt a POSDRU támogatások folyósítása. Egyúttal van, amit mostani tapasztalatuk alapján már másképp szerveznének – például jobban népszerűsítenék azokat a munkavállalókat, akik részt vettek a tanfolyamokon, illetve lehetőséget adnának egy hiányzásra. Szeretnének az elkövetkezendőkben is hasonló projekttel pályázni, de úgy tűnik, ebben a formában jelenleg nem lehetséges. Mégis, bíznak benne, hogy előbb utóbb megtalálják a módját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!