ERDON Helyi hírek

2013.10.17. 12:45

Szépkorúak második találkozója Paptamásiban

Az elmúlt vasárnap tartották meg Paptamásiban a szépkorúak második találkozóját. Ennek keretében köszöntötték az aranylakodalmukat ünneplőket is.

Az elmúlt vasárnap tartották meg Paptamásiban a szépkorúak második találkozóját. Ennek keretében köszöntötték az aranylakodalmukat ünneplőket is.

"Száguldva vágtat, rohan az idő, /Sorra váltják egymást a hetek, /Minden nyár gyorsabb mint az előző, Az időnek nem mondhatsz -állj meg- et..." Erre a megszólításra mondott igent Paptamási község 240 szépkorú tagja október 13-án délután, amikor a találkozóra érkezőket az ajtóban cserkészek köszöntöttek, a vacsorához terített kultúrotthonban pedig Matyi Miklós polgármester fogadott. Köszöntő beszédében ,,aranyszívű ezüsthajúakként’’szólította meg meghívottakat, majd örömét fejezte ki, hogy idén még többen tisztelték meg jelenlétükkel a rendezvényt, mint egy évvel ezelőtt. Újra megfogalmazta, hogy a rendezvény célja: felhívni rohanó világunk figyelmét azokra, akik már sokat tapasztaltak, akiknek köszönettel tartozunk nemcsak puszta létünkért, hanem példaértékű tetteikért is. Ghitea Szabó József pelbárthídi tiszteletes igehirdetése követte az üdvözlő szavakat, aki a gyermeki tisztaságra és a szentíráshoz való közeledés módjára irányította a figyelmet, miszerint gyermeki lélekkel és a jó bor ízlelésének szertartásához hasonlóan kellene nap mint nap közelíteni Isten igéjéhez.

Tizenkilenc pár

Biró Rozália szenátorasszony és Szabó Ödön parlamenti képviselő is köszöntötte az egybegyűlteket. Az idővel felhalmozódó tapasztalat fontosságát, értékét emelte ki a szenátorasszony, Szabó Ödön a hozzá közel álló humoros stílusban az aranylakodalmas házasok egymást kiegészítő összetartozásáról szólt. Szigeti Ferenc nyüvedi lelkipásztor és kórusa bebizonyította, hogy felemelő érzés közösen énekelni, ugyanis a teremben lévők egy emberként énekelték a kánont: ,,Ne aggodalmaskodjál!’’ Tizenkilenc pár ünnepelte ezen a napon aranylakodalmát, akik kedvéért Matyi Miklós felöltötte a polgármesteri stólát, és felidézte esküvőjük bevezető részét, és mint esküvőkkor szokás, most sem volt üres a boríték: az emléklap, a csokor virág mellé 500 lej volt az ajándék. A polgármester színpadra szólította Németi Gyula alpolgármestert, és a jelenlévő tanácsosokat, és pezsgővel köszöntötték az ünnepelteket az ünnepeltek között. Albert István Zsolt lelkipásztor a 90.zsoltár szavait véste a jenlevők szívébe: ,,Taníts meg minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk.’’ A paptamási baptista egyház kórusa egymás kezének megfogása által ébresztette fel az összetartozás érzését, miközben a ,,szeretet áradjon köztünk’’ verssor sokaknak könnyet csalt a szemébe.

Masnis kismalac

A délután fellépői sorában a polgármester egyik legnagyobb büszkesége, a legkisebbek, a Gilice néptánccsoport következett, unokák, akik Bacsó Erika koreográfus vezetésével örvendeztették meg a mamákat, tatákat. Az ügyes, lelkes és hozzáértő kezeket dicsérő töltött káposzta felszolgálásával egy időben az MM Pódium ismerős operettdallamai szórakoztattak. A rendezvény minden tombolája nyerő volt (Kiss Sándor, a Bihar megyei RMDSZ elnökének és a paptamási Polgármesteri Hivatalnak a jóvoltából). A résztvevők izgatottan várták, hogy számukat kikiáltsák, de ennél is nagyobb kíváncsiság övezte a Tóth Gyula tanácsos által felajánlott fődíjat: a piros masnis kismalac a legvégén talált gazdára. Az ünnepeltek emléklappal és - mint minden jelenlévő is – a polgármester azon üzenetével távoztak, hogy a hit, a kölcsönös bizalom, a remény és nem utolsó sorban a szeretet legyen a megtartó erő a hétköznapok szürkeségében is.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!