ERDON Helyi hírek

2013.10.20. 14:41

Nem mindegy, milyen a hordozó

Nagyvárad - A babahordozás hetét ünnepelték meg azok az anyukák és apukák, akik szombat délelőtt a Petőfi parkban találkoztak, majd közös programokon vettek részt. Sok hasznos dolgot tudhattak meg.

Nagyvárad - A babahordozás hetét ünnepelték meg azok az anyukák és apukák, akik szombat délelőtt a Petőfi parkban találkoztak, majd közös programokon vettek részt. Sok hasznos dolgot tudhattak meg.

A Babahordozó Napot Camerzan Orsolya babahordozási tanácsadó szervezte. Mint elmondta, harmadik alkalommal zajlik ilyen rendezvény Váradon, az első évekkel ezelőtt volt, amikor ő maga is megismerkedett a babahordozás előnyeivel. Elmondta: kevesen tudják, hogy nem mindegy, milyen formája van a babahordozónak.

Interneten

A jó alkalmatosság – akár üzleti, akár saját készítésű – térdtől térdig megtámasztja a baba lábát és így hozzájárul a csípőficam megelőzéséhez. Azok viszont, amelyek alul keskenyek, nem biztosítanak megfelelő tartást a lábaknak és károsak lehetnek. Nálunk leginkább interneten lehet megrendelni a megfelelő babahordozót.

A kisgyerekek természetes igénye, hogy sokat legyenek ölben, ez hozzájárul a lelki-szellemi fejlődésükhöz. A hordozó segítségével az anyuka sokkal többet tarthatja testközelben a babát, és közben szabad a két keze és egyéb tevékenységeket is tud végezni. Az pedig, hogy melyik kisgyerek mennyi ideig igényli, hogy hordozzák, változó: vannak, akik még háromévesen is és vannak, akik egyéves koruktól már nem – mindenesetre fontos,hogy az anyuka a baba igényéhez igazodjon, hangsúlyozta ki a hordozási tanácsadó.

A mintegy húsz anyuka és apuka a picikkel együtt végigvonult a Fő utcán, s tizenegy óra körül a Moszkva kávézóhoz érkezett. Itt először román, majd magyar nyelven tartott előadások során ismerkedhettek meg a babahordozás fortélyaival, az érdeklődők ki is próbálhatták a babahordozókat, s megbeszélték a tapasztaltakat. Egy másik előadás során pedig a különböző típusú pelenkákról tudhattak meg többet a résztvevők.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!