ERDON Helyi hírek

2013.10.17. 12:37

Nem csak az adósok vacoghatnak

Lekapcsolják a fűtésről Váradon az adós lakótársulásokat, illetve a most következő fűtésszezonban nem lesz díjszabásemelés, jelentette be Mihai Cabai, a váradi hőszolgáltató vállalat igazgatója.

Lekapcsolják a fűtésről Váradon az adós lakótársulásokat, illetve a most következő fűtésszezonban nem lesz díjszabásemelés, jelentette be Mihai Cabai, a váradi hőszolgáltató vállalat igazgatója.

A váradi városházán tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján Mihai Cabai, a hőszolgáltató Termoficare vállalat igazgatója kijelentette, hogy idén biztos nem, és valószínűleg a jövő év elején sem emelkednek majd a fűtési díjszabások. Mint mondta, a Közműszolgáltatások Országos Szabályozó Hatósága (ANRSC) szeptember elején elküldte az idei évre vonatkozó díjszabásokat, és ez a tarifa csak akkor változhat, ha változnak a nagyváradi Hőerőmű (CET) energia előállítási költségei. Cabai elmondta azt is, hogy a Termoficare megegyezést kötött a CET-tel. Ennek értelmében a Termoficare fogja behajtani a fogyasztók tartozásait. A felhalmozott tartozások összege eléri a 15 millió lejt. Cabai elmondta, hogy a CET és a hőszolgáltató vállalat közös egységeket fognak alkotni, amelyek kiszállnak az adós lakótársulásokhoz, és elzárják ott a fűtést. Cabai jelezte, hogy már minden más eszközt felhasználtak annak érdekében, hogy behajtsák az említett tartozásokat, de mivel nem jártak eredménnyel, nem maradt más hátra, mint ez a megoldás. Az igazgató jelezte, hogy amennyiben egy lakótársulás hosszú ideje tartozik, akkor az egész tömbben elzárják a fűtést, így sajnos azoknál sem lesz fűtés és meleg víz, akik egyébként rendesen kifizették a számláikat. „Ez a hátránya annak, ha valaki lakóközösségben lakik” - vonta le a következtetést Cabai, aki hangsúlyozta, hogy a vállalat nem fog pénzbehajtó céghez folyamodni, mert az nagyon költséges lenne.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!