ERDON Helyi hírek

2013.10.08. 13:05

Kínai utazások képi emlékei

Az első alkalommal megszervezett A kínai fotóművészet romániai hetének keretében október 8-án délben kiállítás nyílt Tóth István AFIAP fotóművész Kínában készült munkáiból.

Az első alkalommal megszervezett A kínai fotóművészet romániai hetének keretében október 8-án délben kiállítás nyílt Tóth István AFIAP fotóművész Kínában készült munkáiból.

A kiállítás 3xKína címet kapta, hiszen a tárlat anyagát Tóth István fotóművész azon fotóiból válogatták össze, amelyeket a 2002-es, 2005-ös és 2007-es útjai során készített Kína különböző részeiben: Jiozuoban, Tibetben és Lushuiban. A nagyváradi Tavirózsa Fotóklub Sas Palotabeli stúdiótermében a fotóművész 66 munkáját állították ki. A tárlatmegnyitón jelen volt Yan Jianwu, a Kínai Népköztársaság Romániai Nagykövetségének kulturális attaséja, Zhou Min kulturális ügyekért felelős főtitkár, valamint Claudiu Pop Bihar megyei prefektus.

Életképek

A megnyitón a kiállított munkákról és a kínai utazásokról a fotók szerzője, Tóth István, az Euro Foto Art Egyesület és a Tavirózsa Fotóklub elnöke beszélt: Kínában alkalma volt találkozni a kínai fotóművészekkel, valamint a kínai kultúra és élet apró mozzanatait is megörökíthette, amelyekkel így a váradi közönség is megismerkedhetett. Yan Jianwu, aki már harmadik alkalommal jár Nagyváradon Kína romániai nagykövetének jókívánságait tolmácsolta, és megköszönte a szervezőknek a kínai kultúráért mutatott nagy érdeklődést. Claudiu Pop reményét fejezte ki, hogy nem csak a kultúra területén lesz a jövőben együttműködés Kína és Románia között. Az eseményen közreműködött Thurzó Sándor József brácsaművész. A kínai fotóművészet romániai hetét október 7–13. között szervezi meg az Euro Foto Art Egyesület, a Kulturális Minisztérium és a Kínai Fotóművészek Egyesületének (CPA) védnöksége alatt.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!