ERDON Helyi hírek

2013.10.30. 13:57

Jövő év elején is érvényesek lesznek a papírbérletek

Mivel mostanáig Nagyváradon a nyugdíjasoknak kevesebb mint a fele cserélte ki tömegközlekedési papírbérletét elektronikus bérletre, ezért jövő év elején is érvényesek lesznek a papírbérletek.

Mivel mostanáig Nagyváradon a nyugdíjasoknak kevesebb mint a fele cserélte ki tömegközlekedési papírbérletét elektronikus bérletre, ezért jövő év elején is érvényesek lesznek a papírbérletek.

A nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) úgy tervezte, hogy 2013. december 31-ig becseréli a váradi nyugdíjasok papírbérleteit elektronikus bérletre, így 2014-től a hagyományos bérletek már nem lettek volna érvényben. Tekintettel azonban arra, hogy május 1-től mostanáig csak valamivel több mint húszezer papírbérletet cseréltek ki a nyugdíjasok elektronikus bérletre, vagyis a városban érvényben lévő nyugdíjasbérleteknek kevesebb mint a felét, ezért az OTL még legalább négy-hét hónapig meghosszabbítja a papírbérletek érvényességi időszakát. Csuzi István az OTL igazgatója arról tájékoztatott, hogy az év végén fogják bejelenteni azt, hogy pontosan még hány hónapig lesznek érvényben a nyugdíjasok által használt papírbérletek. Hozzátette, hogy a nyugdíjasokon kívül minden más bérletest sikerült átállítani az elektronikus bérlet használatára.

Csuzi István hozzátette, hogy azért is hosszabbítják meg a papírbérletek érvényességi idejét, hogy a nyugdíjasok ne essenek pánikba, és legyen elég idejük arra, hogy az öt kijelölt pont valamelyikénél kiváltsák elektronikus bérletüket. Az igazgató ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy a nyugdíjas végzés az egyedüli dokumentum, amely alapján meg tudjuk állapítani, hogy melyik nyugdíjas kategóriába tartozik a bérletet igénylő személy, éppen ezért kérik azt, hogy a nyugdíjas vigye el a bérltekiváltó ponthoz az eredeti nyugdíjvégzést, vagy annak másolatát, ha nem találja otthon az iratot, akkor a nyugdíjosztálytól kérjen egy igazolást.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!