ERDON Helyi hírek

2013.10.21. 14:55

Ismét itt az antikvárium

Fél év után ismét mintegy háromezer válogatott kötettel jött el Váradra a Pázmány Péter egyetem mellett működő piliscsabai Quintus antikvárium.

Fél év után ismét mintegy háromezer válogatott kötettel jött el Váradra a Pázmány Péter egyetem mellett működő piliscsabai Quintus antikvárium.

A Partiumi Keresztény Egyetem előcsarnokában szakterületek szerint helyezték el köteteket, külön helyet kaptak a művészettörténeti, irodalomtörténeti könyvek, a lélektani jellegű munkák és a filozófiai kötetek, s természetesen a szépirodalom sem hiányzik. Bagi Istvántól, az antikvárium vezetőjétől megtudtuk: igyekeztek ismét változatos és jó könyveket hozni és az árakat is alacsonyan tartják, amennyire tudják. Vannak például öt lejes könyvek – ezek között láttuk Bocaccio Dekameronját - , a regények átlagára 7-8 lej, a történelmi munkáké 8-22 lej közötti, a filozófiai könyvek ára kicsit borsosabb, Platón összes műve például (három kötet) 8500 forintnak megfelelő lej. Nagyon régi könyvek is vannak, láttunk például egy háromszáz éves, latin nyelven írt alkotást, ennek ára 5000 forintnak megfelelő lejt. Az antikvárium tegnap érkezett, ma (kedden) reggel héttől este tíz óráig tart nyitva, szerdán pedig szintén reggel héttől, ám korában zárnak, mivel aznap már utaznak is vissza Piliscsabára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!