ERDON Helyi hírek

2013.09.09. 11:09

Zenészek a biharfélegyházai kultúrotthonban

Egy héten keresztül zenei tábor működött a biharfélegyházi kultúrházban: fúvósok és ütősök tanulták a hangszeres zenét, majd koncerten mutatták be a tanultakat.

Egy héten keresztül zenei tábor működött a biharfélegyházi kultúrházban: fúvósok és ütősök tanulták a hangszeres zenét, majd koncerten mutatták be a tanultakat.

Szeptember első napján 26 fiatal költözött be a biharfélegyházi kultúrotthonba hangszerével együtt. Céljuk az volt, hogy elkezdjék illetve fejlesszék fúvós hangszeren való játéktudásukat. Az egy hetes táborozás minden napján komoly munka folyt, ezt mi sem bizonyíthaja jobban mint az, hogy a hatalmas épület minden zegéből-zugából hallatszott a muzsika. A fiatalok hangszereiknek megfelelően 3 nagy csoportban tanulhattak játszani. A rézfúvósokat 5 csoportba osztották: trombitán és vadaszkürtön Deé Róbert tanított, harsonán, tubán és tenorkürtön Sztrenyák Dávid magyarországi tanár foglalkozott a gyerekekkel. Gnánd Kitty fafúvós hangszereken tanított, pontosan fuvolán és furulyán. Ütős hangszeren tanított Búzán Márius.

Egyenkénti bemutató

A gyerekek szombaton egyenként mutatták be, mit sikerült megtanulni egy hét leforgása alatt. Az egyéni előadásokat a nagyváradi csapat 30 perces koncertje zárta. A gyerekek Nagyváradról, Szalárdról, Köröstarjánból, Kárásztelekről (Szilágy megye) érkeztek, és akikre különösen büszkék voltak a szervezők, Szabó Györki Roland illetve Sutak Gedeon Biharfélegyházát képviselte. Minden résztvevő előadását követően átvehette oklevelét Deé Róbert táborvezetőtől. A délutáni programot Szabó Ödön parlamenti képviselő zárta, aki köszönetet mondott a szervezőknek, a helyi önkormányzatnak, hogy helyet adott a tábornak, és mindenkinek aki segített ennek megvalósulásában. Elmondta, hogy a tábort a jövőben is szeretnék megszervezni, remélve, hogy az érdeklődős még nagyobb lesz, és még több gyereket lehet bevonni majd a programba.

Sajtós Renáta

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!