ERDON Helyi hírek

2013.09.26. 16:48

Váradon is fognak takarítani

Nagyvárad- Szeptember 28-án, szombaton Váradon, illetve Bihar megyében is megszervezik a Let s Do It!, magyar nyelvterületen TeSzedd! elnevezéssel elterjedt nagytakarítási akciót. Íme a részletek.

Nagyvárad- Szeptember 28-án, szombaton Váradon, illetve Bihar megyében is megszervezik a Let s Do It!, magyar nyelvterületen TeSzedd! elnevezéssel elterjedt nagytakarítási akciót. Íme a részletek.

A szervezők csütörtök délután a Prefektúra dísztermében tartott sajtótájékoztatón ismertették a részleteket, melyre valamennyi érintett intézmény, civil szervezet képviselőit meghívták.

Mihai Pop megyei koordinátor kifejtette: 2010-ben hirdették meg először a kampányt, az idei tehát a negyedik alkalom. Az előző három évben körülbelül 15.500 önkéntes mondott igen a felhívásukra, és azt szeretnék elérni, hogy egy szokássá váljon a lakosság számára a részvétel, a takarítók száma folyamatosan növekedjen. Az idén az akciót közösen rendezik meg a Bihar Megyei Cégek Egyesületével, és csütörtökig 68 önkormányzat, 54 tanintézmény és 6 civil szervezet jelezte a részvételi szándékát. Adományokból 3500 lejt gyűjtöttek össze, az Eco Bihor társaság 3000 szemeteszsákot ajánlott fel, a RER pedig vállalta, hogy a szeméttelepre szállítja az összegyűjtött anyagot.

Szakaszonként

Váradon a gyülekező szombat reggel 9 órakor a Lotus Center parkolójában lesz. A helyszínen is fel lehet majd iratkozni, előzetes regisztrációkat a www.letsdoitromania.ro honlapra kattintva lehet eszközölni, illetve a bihor@letsdoitromania.ro e-mail címre írva. Az önkéntesek egy biztonsági előírásokat tartalmazó könyvet, gumikesztyűket és zacskókat kapnak. A nagytakarítás szakaszonként fog zajlani: a Sebes-Körös partjain a Densuşianu és a Decebal, a Decebal és a központi, a központi és Baross/Dacia, illetve a Baross/Dacia és a Dragoş Vodă-hídak között; a Pece partjainál az Aradi úti és az Universităţii úti, az Universităţii úti és Cantemir utcai, illetve a Cantemir utcai és a Seleuşului utcai átkelők között; valamint a Grigorescu-negyedben a kiserdő irányába. Több helyi és megyei intézmény önkéntese is bekapcsolódik majd: a Prefektúra, a Katasztrófavédelmi Hatóság, a Körösök Vízügyi Igazgatóság, a Közegészségügyi Igazgatóság, a büntetés-végrehajtó Intézet, a Csendőrség, a Környezetvédelmi Őrség, a Környezetvédelmi Ügynökség, az Erdészeti Hivatal, valamint a Salvamont Salvaspeo hegyi- és barlangimentő szolgálat.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!