ERDON Helyi hírek

2013.09.29. 13:05

Közgyűlést tartott az NDF

A Német Demokrata Fórum (NDF) nagyváradi szervezete szeptember 26-án, pénteken tartotta meg rendes közgyűlését, amelyen az elmúlt időszak eseményeit és változásait osztották meg a tagokkal.

A Német Demokrata Fórum (NDF) nagyváradi szervezete szeptember 26-án, pénteken tartotta meg rendes közgyűlését, amelyen az elmúlt időszak eseményeit és változásait osztották meg a tagokkal.

A megjelenteket Helene Vodă az NDF elnöke köszöntötte a fórum nemrégiben felújított székhelyén. Beszámolójában az elmúlt időszakban tett látogatásokat, találkozókat és programokat sorolta fel. Szeptember 15-én tartották meg a Monospetriben a szüreti mulatságot, a nagyváradi NDF október 12-én 16 órától kezdően szervezi meg a szüreti bált a Partiumi Keresztény Egyetem kollégiumi ebédlőjében. Szeptember 21-én a temesvári német fórum harminc tagja tett látogatást Váradon. Az elnöknő elsorolta a fórum székhelyén végzett felújításokat, amelyeket saját forrásból, valamint az országos fórum támogatásából valósítottak meg. Október 1-jétől újra elkezdődnek a német nyelvtanfolyamok, amelyre már most nagyon sokan feliratkoztak. Helene Vodă a fórum tagjaitól azt kérte, hogy lehetőség szerint vegyenek részt minél több rendezvényen, amelyet az NDF szervez. Végezetül az elkövetkező időszak programjait sorolta fel: találkozókat fognak szervezni az időseknek, valamint a volt deportáltaknak, szerdánként továbbra is megtartják klubdélutánokat, ebben az évben is megrendeznék az Erdélyi Németek Ifjúsági Találkozóját, valamint az év végén megszervezik majd a szokásos karácsonyi ünnepséget.

Szociális tanácsadás

Szántó Ildikó az NDF szociális programjait ismertette: szerdánként 17.30-18.30 szociális tanácsadást tartanak a fórumnál. Továbbá elmondta, hogy önkénteseket várnak a fórum tagjai közül, hogy az NDF idős, ágyhoz kötött tagjait meglátogassák, felmérjék a helyzetet, hogy ezt követően a fórum lehetőségek szerint segítsen rajtuk. Theisz Arnold a Regenbogen ifjúsági táncegyüttes tevékenységét ismertette: a csapat több fellépésen volt országon belül és kívül is, valamint a Ramada felkérésére szeptember 28-án az Oktoberfesten is részt vettek. A tánccsoport továbbiakban is több eseményen fog fellépni. A közgyűlésen még elhangzott, hogy több alkalommal osztottak segélyeket Nagyváradon és a környező településeken. A közgyűlés ezúttal is egy rövid műsorral zárult, melyen fellépet a fórum kórusa és az Enzian tánccsoport.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!