ERDON Helyi hírek

2013.09.19. 14:34

Kerékpártúra az autonómiáért

Idén szeptember 28-án, szombaton rendezik meg a partiumi önrendelkezésért meghirdetett kerékpártúrát a Partiumi Autonómia Tanács szervezésében.

Idén szeptember 28-án, szombaton rendezik meg a partiumi önrendelkezésért meghirdetett kerékpártúrát a Partiumi Autonómia Tanács szervezésében.

A kerékpártúra részleteiről Kristófi Kristóf, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) nagyváradi elnöke beszélt. Mint elmondta, idén a partiumi régiókért és az autonómiáért fognak kerékpározni. A biciklitúrának, amelyhez évről évre egyre többen csatlakoznak, idén Margitta lesz a végállomása. Az eseményre Bihar, Szatmár és Szilágy megyéből érkeznek résztvevők. Kerékpáros csoportok indulnak Nagyváradról, Mihályfalváról, Székelyhídról, Szilágysomlyóról, Nagykárolyból és Tasnádról. Nagyváradon a gyülekező szeptember 28-án a római katolikus püspöki palota kertjében levő Szent László szobornál lesz reggel 8 órakor. A szervezők kérik, hogy a résztvevők vigyenek magukkal fényvisszaverő mellényt. A túra végén, Margittán minden kerékpárost meleg étellel várnak, a visszautat buszokkal oldják meg. Az esemény főszervezője az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által létrehozott Partiumi Autonómia Tanács és az EMNP. A szervezők legkevesebb két-háromszáz résztvevőre számítanak. Akik csatlakozni szeretnének az eseményhez, jelentkezési szándékukat a szervezésért felelős Szabó Melániánál jelezhetik telefonon – 0740/189-988 vagy e-mailben a szabomelania@gmail.com címen. Ugyanezeken az elérhetőségeken jelentkezhetnek azok is, akik kölcsön tudnak adni váltós bicikliket olyan személyeknek, akik ennek hiánya miatt nem tudnának részt venni a kerékpártúrán.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!