ERDON Helyi hírek

2013.09.03. 13:08

Egy hét múlva FuxFeszt

Jövő szerdán, szeptember 11-én kezdődik, és szeptember 15-ig tart Nagyváradon az I. Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválja.

Jövő szerdán, szeptember 11-én kezdődik, és szeptember 15-ig tart Nagyváradon az I. Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválja.

Tizenkét romániai és magyarországi bábtársulat lép majd fel Váradon a fesztivál keretében. A nyitóelőadásra szeptember 11-én tizenkét órától kerül sor az Árkádia Bábszínházban: a nagyérdemű a váradi Lilliput Társulat Szigligeti Edécske című darabját mutatja be, mely nemcsak az I. Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiváljának a nyitóprogramja, hanem a Szigligeti Évadnak, illetve magának a társulatnak az évadnyitó előadása is lesz.

A váradi Lilliput és Arcadia társulatok mellett fellép Nagyváradon a sepsiszentgyörgyi Cimborák, a kolozsvári Puck, a marosvásárhelyi Ariel, a szatmárnémeti Brighella bábtársulat, a temesvári Csiky Gergely Színház bábtársulata, melyek a fesztivál versenyprogramjában fognak szerepelni. Emellett meghívottként bemutatkozik a váradi közönségnek négy magyarországi bábtársulat: a kaposvári BábSzínTér, a debreceni Vojtina, a pécsi Márkus színház és a budapesti Szárnyas Sárkányok társulat. Külön érdekesség, hogy két előadással is eljön a fesztiválra a bukaresti Tandarica bábtársulat is. Az előadások az Árkádia bábszínházban, az Ady Endre Elméleti Líceum dísztermében, illetve a Szakszervezetek Művelődési Házában lesznek. Az egységes, hét lejes árú jegyeket keddtől péntekig a színház pénztárában lehet megvenni, illetve elővételben lehet jegyet venni a Szigligeti Színház honlapjáról vagy a biletmaster.ho honlapról is, vagy pedig egy órával kezdés előtt a helyszínen.

A FuxFesztről többet itt olvashatnak, a részletes programot pedig itt találják.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!