ERDON Helyi hírek

2013.09.05. 08:32

„A modelled leszek”

Augusztus 26-szeptember 1 között Biharfélegyházán megrendezésre került az első társasági tánc tábor a Pro Seleus egyesület szervezésében, mely “A modelled leszek” nevet kapta, mivel a közeljövőben már a tábor résztvevői segítségével is lesznek táncórák tartva.

Augusztus 26-szeptember 1 között Biharfélegyházán megrendezésre került az első társasági tánc tábor a Pro Seleus egyesület szervezésében, mely “A modelled leszek” nevet kapta, mivel a közeljövőben már a tábor résztvevői segítségével is lesznek táncórák tartva.

A tábor mottója: „Ha a táncunkat nézed, a szívünk szavait hallod” volt. Húsz fiatal, két tanár kíséretében egy hetet töltött Biharfélegyházán, az Ifjúsági Központban, ahol nap, mint nap újabb táncokkal ismerkedhettek meg. A projekt finanszírozását a Bihar Megyei Tanácsnak alárendelt Szociális és Közösségi Igazgatóság biztosította, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ frakció támogatásával. Ezúton is szeretnénk megköszönni!

Első nap a főszerep az ismerkedésé volt. Dulău Dianna, biológia tanárnő vezette az ismerkedő játékokat, melyeket csapatépítő gyakorlatok követtek. Második nap a néptánc rejtelmeibe nyertek betekintést az ifjú táncoslábú fiúk és lányok, Fügedy Anikó segítségével.

Hasas Tünde tánctanárnő és a program főszervezője délutánonként a tánccsoport jövőbeli tagjait a társas táncok alapjaira oktatta. Az ifjú titánok elsajátíthatták a Polka, Walzer és a Tango lépéseit, megízesítve forgásokkal és figurákkal.

Esténként is a tánc került a középpontba, hiszen szabadon gyakorolhatták a fiatalok a napközben elsajátított lépéseket. A tábor harmadik napján a Salsa-Rueda világába utaztak a résztvevők, melyet két fiatal tánccsoport tag: Szilágyi Dávid és Giczei Tamás mutattak be.

A negyedik nap, csütörtökön, versenyszellem kelt útra a diákok körében, hiszen a délelőtt folyamán vetélkedőben mérték össze szellemi, sport és tánctudásukat. A feladatokat nagy sikerrel teljesítették a versenyzők, szoros küzdelem alakult ki, melyet a délutáni tömegtáncok oldottak fel.

Pénteken a kikapcsolódás érdekében a szentimrei mesterséges tó megtekintéséhez a program vezetői gyalogtúrát szerveztek, ahol a szabadban egy élménydús játékos napot tartottak, így minden résztvevő megelégedve és fáradtan ért vissza a szálláshelyre, ahol a délután második felében közös bográcskészítésben bizonyíthatták, nem csak táncolni, hanem főzni is tudnak együtt.

Szombaton a sporttánccal foglalkoztak, melyet Tutor Csaba triál versenyző és sporttáncos tartott, melyen a tartástól az elméleti kérdésekig minden elem szerepet kapott. Intenzív edzésekre került sor nap, mint nap, ahol a fiatalok lelkesen és kitartóan vettek részt. Az utolsó nap, vasárnap, a zárás, pakolás és búcsúzás napja volt, örömmel és feltőltödve indultak útnak a táncosok, akik az év fennmaradó részében tovább szeretnék adni a szerzett tudást diáktársaiknak-modelljükké válva, péntekenként 14 órától a Szent László Római-Katolikus Gimnázium dísztermében, Hasas Tünde tanárnő koordinálása alatt. Sok szeretettel várnak minden érdeklődő diákot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!