ERDON Helyi hírek

2013.09.19. 10:13

A magyar nyelvű előadások a Rövid Dráma Fesztiválon

A szeptember 20–29. között megszervezésre kerülő Nemzetközi Rövid Dráma Fesztivál három magyar nyelvű előadásának beharangozóját tartották meg a váradi Mária Királynő Színházban.

A szeptember 20–29. között megszervezésre kerülő Nemzetközi Rövid Dráma Fesztivál három magyar nyelvű előadásának beharangozóját tartották meg a váradi Mária Királynő Színházban.

Victoria Balint, a váradi román társulat munkatársa, valamint Miske László színművész – aki huszonhat éven át volt Nagyvárad vezető színésze – beszélt a három magyar nyelvű (román feliratozással) előadásról, amelyet a XIX. Nemzetközi Rövid Dráma Fesztivál keretében nézhetnek meg az érdeklődők. Szeptember 21-én 19 órától a színház épületében a Kolozsvári Állami Magyar Színház Leonida Gem Session című előadásra kerül sor, Tompa Gábor és Visky András színpadi változatában. A darabban a kolozsvári színház elismert színészei, Bogdán Zsolt és Hatházi András is szerepelnek. Szeptember 22-én, vasárnap 19 órától a váradi Szakszervezetek Művelődési Házában a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Gardénia című előadását tekinthetik meg Koltai M. Gábor rendezésében. A harmadik magyar nyelvű előadásra szeptember 26-án 19 órától kerül sor a színházban. A debreceni Csokonai Színház Márai Sándor regénye nyomán, Dömölky János rendezésében A gyertyák csonkig égnek (Parázs) című előadását hozza el. A sajtótájékoztatón jelen levő Miske László, a Csokonai Színház színművésze röviden mesélt életéről, a darabról és Márai Sándorról is. Jegyek az előadásokra már vásárolhatók online (www.biletmaster.ro) vagy a színház pénztáránál.

Nagy Noémi

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!