ERDON Helyi hírek

2013.08.10. 21:09

Táborozás Sólyomkőváron

A margittai Pro Folk Társaság, július 20 és 31 között, idén is megrendezte sólyomkővári táborát. Főszervezője Deák Andrea tanítónő, néptánc oktató volt.

A margittai Pro Folk Társaság, július 20 és 31 között, idén is megrendezte sólyomkővári táborát. Főszervezője Deák Andrea tanítónő, néptánc oktató volt.

Maga a táborozás három tematikára oszlott: néptánc tábor, kézműves és sport tábor, valamint a képzőművészek tábora. A néptáncosok 20 és 26 a között vajdaszentiványi táncokat tanultak. Oktatójuk a Maros táncegyüttes ismert és elismert koreográfusa, Varó Huba volt. Tudásukról 27 - én, a táborzárón adtak számot. Ezen alkalmat megtisztelte jelenlétével Szabó József megyei RMDSZ ügyvezető alelnök, Bradács Alíz Margitta körzet RMDSZ elnöke, Rend Erzsébet, a Horváth János Elméleti Líceum aligazgatója, valamint Szatmári Annamária, érbogyoszlói iskolaigazgató. A táncrend bemutatása után lángos evő parti következett, melyet finom vacsora követett. Néhányan a szülők közül is eljöttek a záróünnepségre.

A kézműves és sport tábor két tornatanár - Schek Csaba, Varadi Ioan - irányítása és felügyelete alatt zajlott, jól meghatározott napi programterv szerint. Reggel torna, majd aerobik, később kézműves foglalkozás, majd természetjárás következett. Esténként sport és ügyességi játékokat szerveztek, esetenként filmet néztek, diszkóztak, vagy karaokéztak. A nemzetközi festőművész tábor szervezője és felügyelője Papp Gábor amatőr festőművész volt. Négy országból - Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia - összesen 28 művész érkezett, hogy a természet lágy ölén alkothasson. Szabad volt a témaválasztás, kötetlen programmal dolgoztak. Idén is felajánlották egy - egy alkotásukat a szervezőknek. A kiállítást 29 - én rendezték meg, melyen bemutatták egymásnak és a vendégeknek műveiket. A főszakács a már jól bevált ás elfogadott Bundik Sándor volt. A néptánc oktatásban Juhos Márta segített a főszervezőnek. A természetjárás útvonalait Balla Sándor biológiatanár dolgozta ki és vezette le. A kézműves tábort Tímár Angéla, Pop Mónika, Kiss Éva és Bődi Boglárka irányította. A segítőkezet nyújtó tanárok és tanítók valamennyien a Horváth János Elméleti Líceum alkalmazottai Az anyagi finanszírozást a margittai Helyi Tanács és a Bihar Megyei Kultúra és Hagyományőrző Központ (CJCPCT) biztosította. A kötött programok mellett biztosítva voltak a szabadidős foglalkozások is.

Szőke Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!