ERDON Helyi hírek

2013.08.05. 09:06

Nem változott a beiratkozók száma

Az összesített eredmények alapján a tavalyi évhez képest nem változott a beiratkozók száma a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen.

Az összesített eredmények alapján a tavalyi évhez képest nem változott a beiratkozók száma a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen.

Szakok szerinti lebontásban Az óvodai és elemi oktatás pedagógiája jelenleg egyértelműen az egyetem legnépszerűbb szakjává nőtte ki magát, hiszen idén több mint kétszer annyi jelentkező iratkozott be, mint tavaly nyáron. Az anyakönyvezések után mindössze két hely maradt szabadon az őszi pótfelvételi idejére. A nyelv szakok iránt is nagyobb az érdeklődés. Az idei évtől ugyanis újdonságnak számítanak a dupla nyelv szakok, ahol a fő nyelv mellett a jelentkező egy második nyelvet is választhat csökkentett óraszámban. Az egyetemi képzés elvégzése után így két nyelvből rendelkezik majd diplomával. Kevesebben jelentkeztek idén a társadalomtudományi és művészeti szakokra, jó hír tehát, hogy itt még vannak tandíjmentes elfoglalható helyek. A közgazdaságon belül a Turisztika volt a legnépszerűbb.

Mesterképzés

A mesterképzésekre idén többen jelentkeztek, mint tavaly. Jelentősen megnövekedett az Európai szociálpolitikák iránt érdeklődők száma, de töretlen népszerűségnek örvendenek a Többnyelvűség és multikulturalitás, továbbá a Vállalkozások fejlesztésének menedzsmentje szakok is. Az őszi pótfelvételire összesen 328 alap és 162 mesterképzésben elfoglalható hely várja az iratkozókat, melyből összesen 63 tandíjmentes. Mesterképzések esetében mindössze 10 ingyenes hely maradt üresen. Az őszi pótfelvételi időpontjai alapszakok esetén szeptember 9-18. A felvételi vizsgák szeptember 19–21. között zajlanak. Mesteri képzés esetén a beiratkozókat szeptember 9–20. között várják, a felvételi vizsgák időpontja pedig szeptember 21.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!