ERDON Helyi hírek

2013.08.25. 18:17

Kutyakiállítás volt Váradon

Szombaton kutyakiállítást és- szépségversenyt szervezett a Rhédey-kertben a Nagyváradi Ebtenyésztők Egyesülete. Több mint 250 négylábú és rengeteg gazdi, érdeklődő vett részt rajta.

Szombaton kutyakiállítást és- szépségversenyt szervezett a Rhédey-kertben a Nagyváradi Ebtenyésztők Egyesülete. Több mint 250 négylábú és rengeteg gazdi, érdeklődő vett részt rajta.

Szombaton nem volt tanácsos a macskáknak a Rhédey-kert környékére merészkedniük, hiszen a Nagyváradi Ebtenyésztők Egyesületének szervezésében ismét kutyakiállítást és -szépségversenyt rendeztek a Körös-parti városban. Talán annak is köszönhetően, hogy az utóbbi időben erre nemigen volt példa, rengeteg érdeklődőt vonzott a nemzetközinek is tekinthető összejövetel, hiszen nem csupán Romániából, hanem Magyarországról, sőt Olaszországból is érkeztek résztvevők. Több mint 250 négylábút regisztráltak, melyek körülbelül 80 fajtát képviseltek, nem csak olyanokat, melyekkel minden hétköznap találkozhatunk sétáink alkalmából, hanem ritkaságszáma menőket is.

A legjobbak

Ottjártunkkor a kutyák viszonylag békésen viszonyultak ahhoz, hogy társaságban vannak, egyesek sztoikus nyugalommal heverésztek gazdáik közelében, mások aludtak, a szelídebb fajtájúak azt is tűrték, hogy számukra ismeretlen gyermekek simogassák őket. Természetesen eközben különböző, kordonnal elzárt kisebb területeken zajlottak a versenyek, a nemzetközi szövetség által is elismert bírók vizsgálták a benevezett kutyák fül- és farokállását, fogazatát, viselkedését, színét, temperamentumát stb. Végül valamennyi fajta esetében a legszebbnek minősített eb megkapta a nem is annyira őáltala, mint inkább a gazdája által hőn áhított BOB-címet (Best of Bread), ami azt jelenti, hogy a legjobb a fajtája közt, mely titulus sokat nyom a latban a négylábúak későbbi értékelésénél.

Emellett idomított német juhász kutyák bemutatójára is sor került, a bátorságpróbának is tekinthető tüzes karikán való átugrást tapssal jutalmazta a hálás közönség.

Ciucur Losonczi Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!