ERDON Helyi hírek

2013.08.25. 18:31

A nézők tanúként nyomoztak

Paul Portner: Hajmeresztő című kétrészes bűnügyi társasjátékának bemutatásával zárult az idei Mandala-nyár a várszínházban. Érdekessége, hogy a nézők is bekapcsolódtak a nyomozásba.

Paul Portner: Hajmeresztő című kétrészes bűnügyi társasjátékának bemutatásával zárult az idei Mandala-nyár a várszínházban. Érdekessége, hogy a nézők is bekapcsolódtak a nyomozásba.

Az idén második alkalommal hirdetett előadásokat a várbeli várszínházba a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD), az RMDSZ Bihar megyei szervezete és a nyíregyházi Mandala Dalszínház. Az ötödik, záróesemény múlt szombat este zajlott, a magyarországi társulat Paul Portner: Hajmeresztő című kétrészes bűnügyi társasjátékával lépett fel, a Jászai Mari-díjas Besenczi Árpád rendezésében.

Az izgalmas, gyilkossággal terhelt, de sokat nevettető és szórakoztató történet szereplői a washingtoni Fru-Fru Hajmeresztő szalon munkatársai és vendégei (Barbara DeMarco fodrászlány – Vajnárovics Viktória, Tony Whitcomb, a szalon tulajdonosa – Kovács Attila, Ms. Schubert szenátorné – Cserjési Beatrix és Edward Lawrence régiségkereskedő – Tarczali Krisztián), akik egy nyomozás kellős közepén találják magukat, és nem szabadulhatnak, míg egyikükről ki nem derül, hogy gyilkos. Egy közönséges hétköznap délutánon ugyanis véres bűntény történik az ingatlan emeletén, az áldozat pedig az évszázad egyik legnagyobb zongoraművésznője, és mindenki gyanús!

Segítő társ

A rendőrség (Victor Rossetti nyomozó – Bódis Gábor, Mikey Thomas rendőr – Marinka Roland) akcióba lép, és az előadás érdekessége abból fakadt, hogy tanúként, a nyomozást aktívan segítő társként ott voltak a nézők, akik mindent láttak. A játékmesterként is tündöklő detektív kiprovokálta és egy pontosan meghatározott, de több variációt is megbíró mederbe terelte a szereplők és közönség közötti párbeszédet. A váradi publikum érdeme, hogy belement ebbe a játékba, kérdéseket tett fel, vitatkozott a szereplőkkel, sőt valaki még azt is elvállalta, hogy felmenjen a színpadra, és telefonáljon… Remek hangulatban telt tehát a várban eltöltött több mint két óra, a színészi teljesítményekről elmondható, hogy a legnagyobb tapsot a meleg fodrászt alakító Kovács Attila kapta, mondhatni joggal.

Ciucur Losonczi Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!