ERDON Helyi hírek

2013.07.21. 12:41

Véget ért a hetedik alkotótábor

Jövőre újabb "szekcióval" színesedik az érmihályfalvi nemzetközi képzőművészeti tábor palettája - hangzott el a hetedik táborozás szombati záró kiállításán.

Jövőre újabb "szekcióval" színesedik az érmihályfalvi nemzetközi képzőművészeti tábor palettája - hangzott el a hetedik táborozás szombati záró kiállításán.

Egy héttel a megnyitója után szombat délután táborzáró kiállítással ért véget Érmihályfalván a VII. ÉRtékTeremtő Nemzetközi Alkotótábor. A városi könyvtár galériájában az eltelt napokon született alkotásokat tették közszemlére, téma a város maga, illetve a bűvös hármas szám volt. A tárlatnyitón mintegy hetven érdeklődőt köszönthetett elsőként Nyakó József polgármester, aki örömének adott hangot a sokaság, illetve a kiállított anyag bősége láttán. A művészek "dolga" megmutatni, hogy a világ nem csak fekete és fehér, hanem létezik egy színekkel, formákkal teli optika is - fejtette ki az elöljáró, hozzátéve: a helyi Városháza kötelességének érzi a művészetek, a tehetségek támogatását a továbbiakban is.

Izgalmas momentum

A polgármester a jelenlévők tapsát kérte a tábor főszervezője-mindenese, Szalai Ilona könyvtáros számára, aki a maga során a szervezéshez nyújtott támogatást köszönte meg a Városházának, a Marcsó József Alkotókör tagjainak, a Regina panziónak, illetve Kovács Zoltán (Aladin), Rózsa Piroska és Barna Erzsébet magánszemélyeknek. Mint minden eddigi, a hetedik táborozás művészeti vezetője is a hajdúnánási Patai István volt, aki a záró kiállítást nevezte a legizgalmasabb momentumnak, több szempontból is. Egyrészt megnevezte a 2014-es tábor témáját: "Kik vagyunk, honnan jöttünk?" Másrészt átadta a Patai Díjat, melyet idén megosztva a hajdúnánási Fűz László fotós, és az érkeserűi Fekete Hajnal festőművész kapott. Patai István bejelentette: az érdeklődés hatására jövőre külön "fotós szekcióval" bővül a kifejezési stílusokban eddig sem szűkölködött (festés, grafika, fafaragás, üvegfestés, bőrdíszműves) tábor palettája. A kiállítás egy hónapig tekinthető meg a könyvtárban.

Rencz Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!