ERDON Helyi hírek

2013.07.15. 12:32

Remek poénok és alakítások

Nagyvárad- Vasárnap este a 22. Mandala nyár 2. váradi évadja keretében Murray Joseph Schisgal: Szerelem, ó! című párjátékával lépett fel a várbeli nyári színházban a Vígszínház három színművésze.

Nagyvárad- Vasárnap este a 22. Mandala nyár 2. váradi évadja keretében Murray Joseph Schisgal: Szerelem, ó! című párjátékával lépett fel a várbeli nyári színházban a Vígszínház három színművésze.

Zsúfolásig megtelt vasárnap este a várbeli nyári színház a 22. Mandala nyár 2. váradi évadjának nyitóelőadása alkalmából, melyhez bizonyára az is hozzájárult, hogy a kortárs magyar színművészet három méltán elismert színészóriása- Hegyi Barbara, Lukács Sándor és Tahi Tóth László- volt a szereplője Murray Joseph Schisgal amerikai drámaíró Szerelem, ó! című kétrészes párjátékának.

A képzeletbeli függöny elhúzása előtt Dobos László, a nyíregyházi Mandala Dalszínház igazgatója és Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke köszöntötték az egybegyűlteket abból az okból kifolyólag, hogy ezen két entitás és a Nagyváradi Magyar Diákszövetség lebonyolításában zajlanak az elkövetkezendő hetekben a színházi nyáresték a szabadtéri színpadon. Rövid felszólalásukban mindketten azt emelték ki, hogy a meghirdetett előadások fő célja a felhőtlen szórakoztatás, ezért is adták a sorozatnak a Humorral könnyebb címet.

Remek alakítások

A bemutatott kétrészes párjáték a szervezők ígéretéhez híven tényleg remek szórakozást nyújtott a közönségnek. A történet dióhéjban annyi: Harry (Tahi Tóth László) és Milt (Lukács Sándor) két gyermekkori jó barát, volt osztálytárs huszonöt évi távollét után különös körülmények közt találkoznak. A válságos helyzetben lévő Harryt Milt bátorítani, segíteni akarja, ezért furcsa és szokatlan ajánlatot tesz neki. Ezután megjelenik a színen a nő, Ellen (Hegyi Barbara) személyében, és vele együtt az örök téma, a szerelem. Költészet, humor, játékosság, váratlan fordulatok jellemzik az ezt követő eseményeket, melyeknek szereplője az említett esendő és szerelemre vágyó három ember.

A díszlet minimális- egy pad, egy szemeteskuka és egy hídnak a párkánya- de nem is kell több, hiszen a cselekmény szempontjából elég ennyi. Emlékezetes beszólások („lemondok az intelligenciámról, ha ez kell a boldogságunkhoz”) és helyzetkomikumok (grafikon a szerelmi együttlétekről), jól időzített és kellő mértékkel elsütött poénok- egy jól sikerült komédia elengedhetetlen kellékei, és a várakozásoknak megfelelően remek színészi alakítások: minden adott volt vasárnap este, így nem csoda, hogy a publikum nagyon jól szórakozott. Mindezt a szinte menetrendszerűen felcsendülő nevetés, és az előadás végi, szűnni nem akaró vastaps is jelezte. Elmondható tehát, hogy a Mandala nyárnak már az első előadás igen magasra emelte a lécet, reméljük, hogy a magas szakmai színvonal kitart egészen augusztus végéig.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!