ERDON Helyi hírek

2013.07.10. 16:19

Nyéki Józsefnek újra lehet bal karja

Hétfőn Marosvásárhelyen járt az érmihályfalvi Nyéki József, akinek a kedvező előjelek szerint újra lehet bal (mű)karja.

Hétfőn Marosvásárhelyen járt az érmihályfalvi Nyéki József, akinek a kedvező előjelek szerint újra lehet bal (mű)karja.

Korábban mutattuk be az érmihályfalvi Nyéki Józsefet, aki 1989-ben vesztette el bal karját, majd néhány évvel később az Olaszországban készített művégtagja is "eltűnt" (lásd. BN. július 2.). Nevezett nemrégiban Cseke Attila képviselő helyi fogadóóráján ismertette helyzetét a politikussal, aki segítséget ígért neki, ugyanakkor az Érmihályfalváért Egyesület is gyűjtést indított megsegítésére, a "Tulipános láda" névre keresztelt akció keretében. Segélyfelajánlás Marosvásárhelyről is érkezett (az internetes közzététel nyomán), ahonnan a Nyéki József számára teljesen ismeretlen Péterfi Emőke ajánlotta fel, hogy ott-tartózkodása alatt családjával vendégül látja, megkímélve a költségektől.

Megoldható

Nyéki József az elmúlt hétfőn Cseke Attila támogatásának köszönhetően eljutott Marosvásárhelyre, ahol ugyancsak a politikus közbenjárása nyomán fogadta őt Nagy Örs professzor. Utóbbi megvizsgálta, s bár olyan minőségű új művégtagot nem tudnak számára készíteni, mint amilyet Olaszországból kapott annak idején, de az eset megoldható. A következő lépés, hogy Nyéki Józsefnek tisztáznia kell a Bihar megyei Egészségbiztosítónál, hogy az intézmény milyen mértékben állja a költségeket, majd már az információval kell visszatérnie Marosvásárhelyre legközelebb, az esetleges különbséget a műkart készítő cég fogja bevállalni. Nyéki József megjegyezte: nagy segítségére volt az említett, számára korábban vadidegen vásárhelyi család, melynek tagjai - Emőke és Árpád - végig kísérték, útbaigazították. Aki támogatni szeretné a továbbiakban Nyéki Józsefet az pénzadományát leadhatja a helyi RMDSZ-székházban, vagy befizeti az Érmihályfalváért Egyesület bankszámlájára: BRD Valea lui Mihai, RO33BRDE050SV56090060500 - megjelölve, hogy: Pt. proiectul sprijinirea financiara dl.Nyéki József (Nyéki József megsegítésére).

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!